09.08.2024
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διαδραστικό workshop Βιολογίας για μαθητές στο Campus Λάρισας

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, φιλοξένησε μαθητές της δράσης “Νεαροί Εγκληματολόγοι”.

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα φιλοξένησε το διαδραστικό βιωματικό workshop Βιολογίας με τίτλο “Νεαροί Εγκληματολόγοι”, στο οποίο πήραν μέρος παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρισας «Κατασκήνωση στην Πόλη».

Η δράση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο και στα εργαστήρια Βιοϊατρικής του Campus Λάρισας όπου, με την έμπειρη και ασφαλή καθοδήγηση της Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του προγράμματος σπουδών BSc (Hons) Biomedical Sciences, Δρ. Σοφίας Γεωργίoυ, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη της Βιολογίας και τα “εργαλεία” του σύγχρονου εγκληματολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι και πειραματιζόμενοι με μια μπανάνα, τα παιδιά συζήτησαν για τη σημασία της εύρεσης του DNA στο πλαίσιο της εγκληματολογικής έρευνας, καθώς και της διαφορετικότητας αυτού μεταξύ ανθρώπων στο 0,1%. Επιπλέον, γνώρισαν πώς γίνεται η εξαγωγή του γενετικού υλικού και πώς οπτικοποιείται το γενετικό υλικό κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία. Τέλος, συμμετείχαν στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην αναγνώριση φιαλιδίου με τοξική ουσία.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει πρωτοβουλίες του Δήμου Λάρισας που προάγουν την επιμόρφωση και τον θετικό προβληματισμό στους νέους της κοινωνίας της Λάρισας.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Νεαροί Εγκληματολόγοι”:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νεαροί Εγκληματολόγοι” εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη», ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που συνδέεται με τις Επιστήμες και την καλλιέργεια του ερευνητικού πνεύματος και της εξοικείωσης με τον καινοτόμο τρόπο σκέψης. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος 50 μαθητές από διάφορα σχολεία της Λάρισας

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ