Φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του δικτύου Major Cities of Europe

Συμμετέχοντας στις μεγάλες κλαδικές εκδηλώσεις και δρώμενα που προωθούν τις επιστημονικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έδωσε το δυναμικό παρών στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του δικτύου των Major Cities of Europe, που έλαβε χώρα στη Λάρισα.
Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών και τη Σχολή Πληροφορικής του Campus Λάρισας ανέλαβαν υποστηρικτικές θέσεις στη διοργάνωση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές συνέδριο με αυξημένες οργανωτικές απαιτήσεις.
Η ευγένεια, ο επαγγελματισμός και η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση που προσέφεραν οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στους συμμετέχοντες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αποτελεσματική διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας τις απαραίτητες βάσεις για μια καλύτερη εκκίνηση στην καριέρα τους, αλλά και για μια ευρύτερα επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Τι είναι το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο των Major Cities of Europe;
Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe, διοργάνωσαν για πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα, το ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου, στη Λάρισα. Το Συνέδριο έλαβε χώρα 2 – 4 Νοεμβρίου 2022, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ, του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, του e-trikala και του ΣΕΠΕ.
Το συνέδριο απευθυνόταν σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, σε εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε ομιλίες και συζητήσεις πάνω στις διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις προσδοκίες των πολιτών. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
➢ Ψηφιακός Μετασχηματισμός
➢ Το μέλλον της ψηφιακής τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας
➢ Αξιοποίηση δεδομένων
➢ Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.
➢ Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη
➢ Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό
➢ Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο
➢ Ψηφιακός μετασχηματισμός και Τουριστική ανάπτυξη
Συνολικά, συμμετείχαν 243 σύνεδροι από την Ελλάδα και 14 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κροατία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Ενωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ). Η αυλαία του συνεδρίου έπεσε με την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων, όπως αυτά προέκυψαν από τις εισηγήσεις, συζητήσεις, αλληλεπιδράσεις, κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Μεταξύ αυτών των συμπερασμάτων τα σημαντικότερα είναι:
• Για πρώτη φορά τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των «έξυπνων πόλεων» και στους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα των Διοικήσεων μπορούν να προστατευτούν στον Κυβερνοχώρο.
• Επίσης, για πρώτη φορά συζητήθηκε η σημασία της δικτύωσης μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (θεσμών, πόλεων, κοινοτήτων, πολιτών), ως καταλυτικού παράγοντα στην ανταλλαγή πληροφοριών, πρακτικών, εμπειριών, οι οποίες θα συμβάλλουν στον μετασχηματισμό των πόλεων σε έξυπνες πόλεις.
• Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της πράσινης ανάπτυξης των έξυπνων πόλεων, ως βασικού παράγοντα για την επίτευξη της ανθεκτικότητας, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.
Oops! We could not locate your form.