Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 2020 από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Ο θεσμός που φέρνει τους φοιτητές σε επαφή με τους μελλοντικούς εργoδότες τους

tourismosdouleies

Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού, διοργανώθηκε από το Career Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία! O θεσμός διασύνδεσης με την αγορά εργασίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επαγγελματική πορεία των φοιτητών, είτε πρόκειται για το πρώτο τους βήμα, είτε για το στάδιο που επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Τουρισμού του Κολλεγίου με τον εγχώριο και διεθνή κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. 

Ο θεσμός έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Egnatia Palace, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου οι φοιτητές συνάντησαν υποψήφιους μελλοντικούς εργοδότες, περνώντας από συνεντεύξεις. Οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης φιλοξένησαν μερικές από τις πιο σημαντικές και ανερχόμενες εταιρίες του κλάδου. Ανάμεσα τους οι Skywalker, People at work, Zeus Travel, Sani Resort, IKOS, THE MET HOTEL, Grecotel, Domes Resorts, Ledra και πολλές ακόμα.

PANA0164low
PANA0216low
PANA0249low
PANA0270low
PANA0175low
PANA0221low

Αξίζει να σημειωθεί το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης παρείχε τη δυνατότητα στους φοιτητές να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να δώσουν επιτυχημένες συνεντεύξεις στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια και workshops στη διάρκεια των οποίων εκπαιδεύτηκαν πάνω στη σύνταξη ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού σημειώματος, στη σωστή προετοιμασία για τη διαδικασία της συνέντευξης και στην αντικειμενική αξιολόγηση των προσωπικών τους ικανοτήτων. Επιπλέον, έλαβαν πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για συνέντευξη όταν απευθύνονται σε εργοδότες στο εξωτερικό. 

PANA8616low
PANA8641low
PANA8648low
PANA8678low
PANA8741low
PANA8616low
PANA8626low

Οι υπηρεσίες Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης των φοιτητών και αποφοίτων του βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το οποίο, στο πλαίσιο του θεσμού DevelopingU, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αγορά εργασίας, με στόχο να τους οδηγήσει σε ταχύτατη και ουσιαστική επαγγελματική αποκατάσταση.