Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην έκθεση XΕΝΙΑ 2019, το σημείο συνάντησης της τουριστικής βιομηχανίας

HOSP news

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η «καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης (Best Hotel Education Provider) 2016, 2017, 2018 και 2019» στα Greek Hospitality Awards, συμμετείχε στην κορυφαία εμπορική έκθεση Τουρισμού ΧΕΝΙΑ 2019 η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξενώντας 550+ εκθέτες και περισσότερους από 45.000 επισκέπτες.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για τα υπερσύγχρονα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με έμφαση στα Bachelors και Μasters της Σχολής Τουρισμού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο παράλληλο project της έκθεσης XENIA, Hotel Megatrends/Talks.  Πιο συγκεκριμένα, η Επικεφαλής της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Μάγδα Πειστικού συντόνισε πάνελ συζήτησης με θέμα "Hospitality Education Trends" και ομιλητές τους κ.κ. Λία Ζαμπέτογλου-Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, Κύρος Ασφής-Διευθυντής Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency, Θέμης Σαρανταένας- πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος- Hospitality Expert – Συνδιοργανωτής Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος -Επιχειρηματίας εστίασης & Συνδιοργανωτής Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Έλενα Γκίκα Πετρουλάκη - Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, Costa Navarino, Δημήτρης Περράκης- Area Operations Manager, Atlantica Hotels & Resorts. 

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της συμμετοχής της Σχολής Τουρισμού στην έκθεση ΧENIA και στο παράλληλο project Hotel Megatrends/Talks.  

 

 

0001ac250919
0005ac250919
0006ac250919
0013ac250919
0079ac250919
0017ac250919
0019ac250919
0024ac250919
0026ac250919
0034ac250919

Πολλοί φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc International Hospitality, Events and Tourism Management, καθώς και των Bachelors της Σχολής Τουρισμού παρευρέθηκαν στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που οργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ), στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA 2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Φόρουμ έδωσε την ευκαιρία σε ακαδημαικά μέλη της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να έρθουν σε επαφή με καθηγήτριες της École hôtelière de Lausanne οι οποίες ήταν ανάμεσα στους keynote speakers του Φόρουμ. Ο λόγος για τις Dr. Cindy Yoonjoung, Associate Professor of Revenue Management, École hôtelière de Lausanne και Stephanie Pougnet Rozarν, Assistant Professor École hôtelière de Lausanne. 

IMG 4490

Λίγα λόγια για τα Hotel Megatrends/Talks 

Στο πλαίσιο του παράλληλου project Hotel Megatrends/Talks, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εξειδικευμένες ομιλίες και συζητήσεις. Σε κάθε μία από αυτές σημαντικές προσωπικότητες της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό τοποθετήθηκαν σε θεμάτα αιχμής με γνώμονα την καινοτομία και τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον και να συμβάλλουν ουσιαστικά στον δημιουργικό ανασχεδιασμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.  

Λίγα λόγια για την έκθεση ΧENIA

Η Xenia είναι μια από τις πιο επιδραστικές εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Γι' αυτό το λόγο αποτελεί νευραλγικό σημείο συνάντησης της τουριστικής βιομηχανίαςΚάθε χρόνο, χιλιάδες ξενοδόχοι, αλλά και επαγγελματίες από επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού αλλά και ευρύτερου κλάδου του Τουρισμού, επισκέπτονται την έκθεση προκειμένου να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις, τάσεις και καινοτόμες υπηρεσίες σε τομείς όπως κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμός και τροφοδοσία Ξενοδοχείων, Ξενώνων, Ενοικιαζόμενων δωματίων και Camping ώστε να κάνουν τις ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις λειτουργικές και σύγχρονες.