Σεμινάριο γευσιγνωσίας για τους φοιτητές του Τμήματος Γαστρονομίας και Τουρισμού

ladi news

Οι φοιτητές του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών και Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων της Σχολής Τουρισμού, με σκοπό τη γνωριμία και μελέτη ενός από τα πιο χαρακτηριστικά, εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας, παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα «Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μοχλός ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού».

Με εισηγητή τον εκπρόσωπο της εταιρείας Paratus Europe Ltd, κ.Γιάννη Καρβέλα, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις ορθές πρακτικές ελαιοποίησης, για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ελαιοπαραγωγικό χάρτη, για τη νομοθεσία στη μαζική εστίαση, για την οργάνωση γευσιγνωσιών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με παραδείγματα από Ελλάδα και άλλες χώρες και για την χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην εστίαση.

Μεταβαίνοντας από τη θεωρία στην πράξη, στη συνέχεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε η μέθοδος οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένων ελαιόλαδων, οι κατηγορίες τους, οι θετικές και οι αρνητικές οργανοληπτικές ιδιότητες ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία των ελαίων που χρησιμοποιούνται ευρέως στις επαγγελματικές κουζίνες. Η γευσιγνωσία περιελάμβανε κάθετη δοκιμή (δηλαδή δοκιμή της ίδιας ετικέτας από διαφορετικές χρονιές), αλλά και δοκιμή ποικιλιών από διαφορετικές περιοχές της χώρας. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιόλαδων.

karvelas
karvelas4
karvelas1
karvelas2
karvelas6