Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας για τους φοιτητές του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών & Γαστρονομίας

news amc augotaraxo

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία έζησαν οι φοιτητές των τμημάτων Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας και Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, στο νέο Downtown campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 42), φιλοξενώντας το success story του Αυγοτάραχου Τρικαλινός.

Η σεφ του Αυγοτάραχου Τρικαλινός κα Λίλα Κούρτη αφηγήθηκε την ιστορία της επιχείρησης, ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων, ενημέρωσε για τις συνεχείς μελέτες που γίνονται σε θέματα υγείας, καθώς και για τις αδιάκοπες έρευνες όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Στη συνέχεια, μύησε τους φοιτητές στα γευστικά μυστικά που κρύβει το παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός, το μελίχλωρο, το τρίμμα και η ψυχή (Psyche).

Η εταιρεία Trikalinos, με εμπειρία 4 γενεών στην επεξεργασία των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή και όραμα για το αύριο, καινοτομεί παράγοντας ποιοτικά ανώτερα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Η γευσιγνωσία του Αυγοτάραχου Τρικαλινός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Meet the Producer» για το μάθημα Culinary Concept & Production του BA Culinary Arts Food and Service Development . Πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα τριετές πανεπιστημιακό πρόγραμμα στις Επισιτιστικές Τέχνες και προσφέρεται από τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έρχονται σε επαφή με ξεχωριστούς Έλληνες παραγωγούς, μελετούν τα προϊόντα, εμπνέονται και μαγειρεύουν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. 

IMG3103
IMG3131