Το Τμήμα Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στο συνέδριο «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» 

3Το Τμήμα Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Met. Το πρώτο θέμα του συνεδρίου ήταν «Δημιουργώντας μία ελκυστική εικόνα: Η Θεσσαλονίκη ως City Break προορισμός» με ομιλητές τους κ.κ. Θωμόπουλο Αριστοτέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Τζήκα Τάσο, Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, Χέλμη Χρήστο, Δημιουργικό Διευθυντή της Colibri Branding & Design, καθώς και Πέγκα Σπύρο, Εντεταλμένος Σύμβουλο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο πραγματεύτηκε την ανάγκη καθιέρωσης της Θεσσαλονίκης ως City Break προορισμό, τους παράγοντες που χαρακτηρίζουν έναν τόπο ως τουριστικό προορισμό, την ανάπτυξη του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας με δημόσιους φορείς.

Ακολούθησε το θέμα «Νέες τεχνολογίες, καινοτόμες πρακτικές Marketing και Management στον τουρισμό: Τάσεις, εξελίξεις, προοπτικές», στο οποίο παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογικές εφαρμογές για τον τουρισμό και καινοτομίες που εφαρμόζονται στο management και marketing των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του σήμερα. Το θέμα ανέπτυξαν ο κ. Παλαιολόγος Πάνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HotelBrain, ο κ. Μάτσας Βίκτωρ, Διευθύνων Σύμβουλος της WebHotelier, ο κ. Φέσσας Γιώργος, Γενικός Διευθυντής της Head in Beads, ο κ. Ελευθεριάδης Ρήνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Daikin Hellas καθώς και ο κ. Γάτος Γιώργος, Συνιδρυτής και Διευθυντής Ανάπτυξης, Incrediblue.