Το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης στην έκθεση ‘’Philoxenia 2015” & στο συνέδριο “Destination Thessaloniki 2015’’

2015 11 13 14.19.03Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο τουρισμού ''DESTINATION THESSALONIKI 2015'' στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης ''PHILOXENIA 2015''.

Αφού προηγήθηκαν οι απαραίτητοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της Πολιτείας (μεταξύ αυτών η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης), οι φοιτητές παρακολούθησαν τις 2 πρώτες συνεδρίες του συνεδρίου ως εξής:

Συνεδρία Ι (4 διαλέξεις από ξένους ομιλητές του χώρου του Τουρισμού):
α) "Ο τουρισμός στη Μεσόγειο: πραγματικότητα και τάσεις"
β) "Οι αναδυόμενες πόλεις στη Λεκάνη της Μεσογείου"
γ) "Μεσογειακές πόλεις-λιμάνια ως συνεδριακοί προορισμοί: το παράδειγμα της Βαρκελώνης και η αναδυόμενη Θεσσαλονίκη"
δ) "Τεχνολογία και δημιουργικότητα ως κινητήρια δύναμη για την φιλοξενία συνεδρίων".

Συνεδρία ΙΙ (Εκπαιδευτικός Προορισμός):
Διευθυντές Κολλεγίων και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της πόλης ενημέρωσαν το κοινό επί των διαφόρων ακαδημαϊκών προγραμμάτων στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κ. Κονταξάκης Ευάγγελος.

Στην συνέχεια, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την έκθεση Philoxenia 2015 εντός της ΔΕΘ, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκπροσώπων διαφόρων κλάδων της Τουριστικής Βιομηχανίας και να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους διαφόρων ξενοδοχείων και εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι DOMOTEL, GRAND HOTEL PALACE, QATAR AIRWAYS.

Τέλος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσωπήθηκε με δικό του περίπτερο εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των Philoxenia 2015 και Destination Thessaloniki 2015, προς ενημέρωση του κάθε ενδιαφερομένου για ποιοτική εκπαίδευση στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Επισημαίνεται ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το 4ετές ελληνόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management του πανεπιστημίου Queen Margaret University της Σκωτίας και το διετές αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜBA in Hospitality του ίδιου πανεπιστήμιου. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που παρέχεται στην Ελλάδα από κορυφαίο Βρετανικό πανεπιστήμιο.

Η επίσκεψη αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου και να συναντήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες από τους οποίους έλαβαν σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες.

2015-11-13-102718
2015-11-13-145451
IMG1701
2015-11-13-095019-2