Η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δρ.Μάνθου, στο Global Football Symposium

eirinimanthouproponitikifootballsymposium

H Δρ. Ειρήνη Μάνθου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη στο πρόγραμμα σπουδών Προπονητικής & Φυσικής Αγωγής που προσφέρει η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, πραγματοποίησε ομιλία στο Global Football Symposium που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στη 2η θεματική ενότητα του Συμποσίου που αφορούσε τη διατροφή και τη φυσιολογία. 

Η Δρ. Μάνθου τοποθετήθηκε πάνω στη διατροφική αποκατάσταση τονίζοντας τη σημασία της αθλητικής διατροφής στην απόδοση ενός αθλητή, τόσο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, όσο και εν ώρα αγώνα. Έκλεισε την ομιλία της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο σωστός συνδυασμός διατροφής και προπόνησης προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη. 

Στόχος του Global Football Symposium ήταν η ανάδειξη της πολυπλοκότητας του αθλήματος τόσο για τους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν η σημασία της υγείας, της άσκησης, της σωστής διατροφής, της καλής ψυχολογίας, της εργοφυσιολογίας αλλά και της τακτικής, της ανάλυσης αντιπάλου, της στρατηγικής και του σωστού πλάνου προπόνησης. 

eirinimanhtouproponitiki2


Αξίζει να σημειωθεί ότι το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Προπονητική και Φυσική Αγωγή, BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education, συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εφαρμογή. Καλύπτοντας τομείς που σχετίζονται με την αθλητική απόδοση και τη μεγιστοποίηση της, όπως Βιοκινητική (βιομηχανική ανάλυση της κίνησης), αθλητική ψυχολογία, αθλητική διατροφή, ανάλυση και βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, αρχές προπονητικής, σύνδεση της προπονητικής με το management, απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητισμού που επιθυμούν να βοηθήσουν τους άλλους να αναπτύξουν στο μέγιστο τις αθλητικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους σε κάποιο άθλημα.