Πλήθος κόσμου στο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το eidikospaidagogos.gr

 fotispapanastasiouthessalonikiΕκατοντάδες οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο «Το παιδί με ΔΕΠΥ στο Σχολείο και στο Σπίτι - Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας» που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το eidikospaidagogos.gr και με την υποστήριξη του ADHD Hellas (Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ) και της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟS. 

Μετά την επιτυχία του πρώτου σεμιναρίου του, ο καταξιωμένος ειδικός παδαγωγός, συγγραφέας και επιστημονικός σύμβουλος του τομέα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Φώτης Παπαναστασίου, μοιράστηκε με φοιτητές, γονείς και επαγγελματίες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα γνώσεις και εμπειρίες με στόχο την κατανόηση της φύσης της ΔΕΠΥ. Για την ακρίβεια, το σεμινάριο, το οποίο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Capsis, περιελάμβανε θεωρητικές έννοιες, τρόπους ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, που επιδίωκουν να βοηθήσουν γονείς, φοιτητές και επαγγελματίες στην αναγνώριση των μαθητών με ΔΕΠΥ και στην υποστήριξή τους στην κατάκτησή των απαραίτητων δεξιωτήτων για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις πιο συχνότερα εμφανιζόμενες συμπεριφορικές διαταραχές και η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αν και επηρεάζει την ακαδημαϊκή επίδοση του μαθητή, δεν πρόκειται για Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία. Πρόκειται για μια διαταραχή που μπορεί να διαγνωστεί σε άτομα όλων των ηλικιών και είναι μια δια βίου κατάσταση για το άτομο. Σύμφωνα με τον ειδικό παιδαγωγό, η διαταραχή παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του και μπορεί να δυσκολεύσει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο. 

 

Δείτε εδώ το βίντεο με στιγμιότυπα από το Σεμινάριο «Το παιδί με ΔΕΠΥ στο Σχολείο και στο Σπίτι»

Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει ως αποστολή την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών και επιστημόνων σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, οι οποίες έχουν ως βασικό γνώμονα τον άνθρωπο και τη γενική συμπεριφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Τα 11 διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, χαρακτηρίζονται από έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο, στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων στην εκπαίδευση και ενθαρρύνουν την έρευνα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το σεμινάριο «Το παιδί με ΔΕΠΥ στο Σχολείο και στο Σπίτι» που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα Θεοδώρα του ξενοδοχείου Capsis. 

PANA0625
PANA0640
PANA0645
PANA0647
PANA0753
PANA0786