Η Επιστημονική Ημερίδα «Από το Ψυχιατρείο στην Κοινότητα: Σύγχρονα Ζητήματα Στέγασης» της ΠΕΨΑΕΕ στο Μητροπολιτικό Κολλεγίο

imeridapepsaee

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την Επιστημονική Ημερίδα της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) με τίτλο «Από το Ψυχιατρείο στην Κοινότητα: Σύγχρονα Ζητήματα Στέγασης». Η Ημερίδα έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας [Ακαδημίας 42] με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες, στην πλειονότητα τους νέοι επιστήμονες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της υλοποίησης του καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO (Housing: an Educational European Road towards civil rights”), στο οποίο συμμετέχει η ΠΕΨΑΕΕ μαζί με άλλους πέντε φορείς από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο) και το οποίο αφορά στη στέγαση ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δ. Αθηναίων, κα. Μαρία Στρατηγάκη και η συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO, κα Paola Cavallieri. 

Συνολικά συμμετείχαν 15 ομιλητές. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα καινοτόμα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HERO και η μελλοντική αξιοποίησή τους από δομές ψυχικής υγείας, η συμβολή των στεγαστικών δομών στην κοινωνική επανένταξη των ασθενών, αλλά και οι προκλήσεις της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι επιστημονικά υπεύθυνοι. 

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την Επιστημονική Ημερίδα. 


P1020178low
P1020188low
P1020219low
P1020232low
P1020247low
P1020252low
P1020259low