Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ειδικού παιδαγωγού Φώτη Παπαναστασίου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

papanastasioufotisdepyrazei

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζοντας με χαρά τα πρώτα βήματα του νέου εκδοτικού εγχειρήματος του Φώτη Παπαναστασίου, ειδικού παιδαγωγού και Επιστημονικού Συμβούλου στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου, φιλοξένησε την παρουσίαση του νέου του βιβλίου “ΔΕΠΥράζει”ως Χορηγός της εκδήλωσης.

Στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο downtown campus της οδού Ακαδημίας προσήλθαν εκατοντάδες ειδικοί παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί του αντικειμένου, αλλά και γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το νέο βιβλίο “ΔΕΠΥράζει” (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ) το οποίο επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους. depyrazei5
depyrazei6
depyrazei7
depyrazei9
depyrazei8
depyrazei10
depyrazei11
depyrazei13
depyrazei14
depyrazei15


Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μίλησαν οι κ.κ.:

◊ Παπαδάτος Γιάννης, Ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας & Ψυχικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Αθηνών,
◊ Γεωργιάδου Χριστίνα, Ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος ADHD Hellas, Γραμματέας ADHD Europe,
◊ Δρ. Τέρψη Κόρπα, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ,
◊ Φώτης Παπαναστασίου, Ειδικός Παιδαγωγός-Συγγραφέας, Επιστημονικός Σύμβουλος στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.


depyrazei2
depyrazei4
depyrazei3
depyrazei20
depyrazei21


Δείτε εδώ το βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις από την παρουσίαση του βιβλίου:

 


Περισσότερα για το βιβλίο:

depyrazei1

Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο "ΔΕΠΥράζει" επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η θεωρία, ενώ το δεύτερο και τρίτο μέρος αποτελούν πρακτικό οδηγό για εκπαιδευτικούς και για γονείς, αντίστοιχα. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος παρουσιάζονται οι ασκήσεις παρέμβασης και υποστήριξης, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε παιδιά με ΔΕΠΥ με πολύ θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να δοθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς.