Περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες στο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

special need news

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του Grand Hotel Palace, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Αυτισμός», που διοργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και την υποστήριξη της ιστοσελίδας eidikospaidagogos.gr

Εισηγητής του σεμιναρίου, ο κ. Φώτης Παπαναστασίου, ειδικός παιδαγωγός-συγγραφέας και επιστημονικός σύμβουλος του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Τα τελευταία χρόνια οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, αλλά και επαγγελματίες διεθνώς και τείνουν να ταυτιστούν με την ίδια την ειδική εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Η συγκέντρωση του επιστημονικού ενδιαφέροντος, βασίζεται στην παραδοχή ότι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν φυσιολογική ή/και υψηλή νοημοσύνη. Κατά συνέπεια, με τη σωστή και εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν καθιστώντας τα άτομα, ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

Ο κ. Παπαναστασίου με σαφείς τοποθετήσεις και απτά παραδείγματα απάντησε στα δεκάδες ερωτήματα του κοινού, επιχειρώντας να μετατρέψει τις «Μαθησιακές Δυσκολίες» σε «Ευκολίες» τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους γονείς. «Μαθησιακές Ευκολίες» όπως πολύ εύστοχα έχει ονομάσει το βιβλίο του, το οποίο κυκλοφορεί από την Αλυσίδα Πολιτισμού ΙANOS.

Δείτε εδώ το βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγών, παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών, δεκάδων φοιτητών αλλά και γονέων.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης-- πρωτοπόρησε για ακόμη μία φορά στα τοπικά εκπαιδευτικά δρώμενα διοργανώνοντας το πιο επιτυχημένο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής στη Βόρεια Ελλάδα. Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην καρδιά της πόλης, διαθέτει την πληρέστερη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης διεθνώς αναγνωρισμένων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, όπως το BA (Hons) Special Education και το Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (MA Special Educational Needs) από το University of East London, στα ελληνικά.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σεμινάριο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Αυτισμός» σε μεγαλύτερη διάσταση κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε μία.

ANA2577
ANA2681
ANA2695m
ANA2644
ANA2748
ANA2539
ANA2818
ANA2693
ANA2902