«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας σύντροφοι σε όλες τις εποχές:
Οδηγός επιβίωσης για ένα αταίριαστο ζευγάρι» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

atairiasta zeugaria eventΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας σύντροφοι σε όλες τις εποχές: Οδηγός επιβίωσης για ένα αταίριαστο ζευγάρι». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι (Σωρού 74). Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ.Γιώργος Μπογδάνης, ECP, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός Θεραπευτής.  

Τι θα συνέβαινε άραγε εάν οι δύο αγαπημένοι μυθικοί πρωταγωνιστές του Αισώπου αποφάσιζαν να γίνουν σύντροφοι; Ποια τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν και τι σχέση θα είχαν τα θέματά τους με εκείνα πολλών ζευγαριών, διαχρονικά αλλά και σήμερα;
Στο Βιωματικό Σεμινάριο, με αφετηρία τη Συστημική προσέγγιση και τις ιδέες του Αμερικανού θεραπευτή ζευγαριών Brent Atkinson, αναλύθηκαν τα προβλήματα αυτής της μακραίωνης μυθικής σχέσης ανάμεσα σε δύο πολύ αγαπημένα, αλλά και τόσο διαφορετικά ζώα. Οι συμμετέχοντες είχαν , επίσης, την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς τα σύγχρονα ζευγάρια διαπραγματεύονται τους φόβους, τα όνειρα, τις επιθυμίες αλλά και τις υπόλοιπες καθημερινές τους ανάγκες όταν όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά, όσο ο τρόπος ζωής ενός Τζίτζικα και ενός Μέρμηγκα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν κσι τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

 

JIM7672
JIM7676
JIM7667