Επίσκεψη των τμημάτων Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες»

orizontes neaΣτο πλαίσιο της ακαδημαϊκής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες", φοιτητές από το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής καθώς και από το τμήμα Λογοθεραπείας Πειραιά, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο εν λόγω  κέντρο. Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, που λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση.

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη συνοδεύονταν από την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη των προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής του campus Πειραιά, Δρ Πέννυ Μασούρα, την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Λογοθεραπείας του campus Πειραιά  κ. Λένα Παγώνα  καθώς και από την καθηγήτρια Δρ. Αγγελική Φουστέρη.  Τους φοιτητές υποδέχτηκε η κ. Αρετή Δόνου με τους συνεργάτες της αλλά και οι εκπαιδευόμενοι του κέντρου. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία του κέντρου. Πολύ σημαντική ήταν και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και θεραπευτικών μεθόδων διδασκαλίας από εξειδικευμένους Ψυχολόγους και Λογοθεραπευτές του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες". Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της Ψυχοπαιδαγωγικής και την πρακτική εφαρμογή τους, και εξοικειώθηκαν με μεθόδους παρέμβασης όπως το TEACCH, οι κοινωνικές Ιστορίες, το Σύστημα Ανταλλάξιμων Αμοιβών, το εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας Μakaton κ.α.  Στη συνέχεια παρακολούθησαν δια ζώσης τα προγράμματά του Κέντρου, με παρατήρηση εντός των τμημάτων.

Με το πέρας της εκπαιδευτικής συνύπαρξης, φοιτητές και καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανανέωσαν το ραντεβού με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" με σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και επιμορφωτικών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

 

keepea
keepea-3