Επίσκεψη των τελειόφοιτων Ψυχολογίας στο Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΗΤΗ»

news 000235Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, οι τελειόφοιτοι φοιτητές προγράμματος BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΗΤΗ» στον Γέρακα. Το συγκρότημα πρότυπων κατοικιών "ΑΡΗΤΗ" εγκαινιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας μια αναβαθμισμένη, εναλλακτική πρόταση για ποιοτική διαβίωση στην τρίτη ηλικία, την "Υποστηριζόμενη Διαβίωση".

Ο όρος "Υποστηριζόμενη Διαβίωση" περιγράφει το συνδυασμό παροχής ολοκληρωμένης διαμονής με εξατομικευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες και φροντίδας κάθε ενοίκου, έτσι ώστε αυτός να απολαμβάνει ασφάλεια και υψηλή ποιότητα ζωής, παραμένοντας αυτόνομος και κοινωνικά δραστήριος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωστική Νευροεπιστήμη και Γνωστική Νευροψυχολογία» του εν λόγω προγράμματος και οι τελειόφοιτοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την καθηγήτριά τους κα Ε.Τσουκνίδα στον χειρισμό περιστατικών ατόμων της τρίτης ηλικίας, τα οποία πάσχουν από Alzheimer και παρόμοιες ασθένειες.

Το Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΗΤΗ» θα αποτελέσει μια από τις συνεργαζόμενες με το Κολλέγιο εταιρίες η οποία θα φιλοξενήσει τους φοιτητές του προγράμματος για εθελοντική εργασία, στα πλαίσια της εξοικείωσής τους με το επάγγελμα του Ψυχολόγου.