Επίσκεψη του κέντρου «Ορίζοντες» στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Πειραιά στα πλαίσια νέα συνεργασίας των δύο φορέων

IMG 1268lowΤη Παρασκευή 15/01/2016, το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Κολέγιο Πειραιά και συναντήθηκε με φοιτητές του προπτυχιακού προγράμματος Παιδαγωγικών, καθώς και με φοιτητές των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής.

Η κα Αρετή Δόνου, Διευθύντρια του Κέντρου, και δύο μαθητές οι οποίοι φιλοξενούνται στο πρότυπο Κέντρο Διημέρευσης και Ειδικής Φροντίδας «ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες», παρουσίασαν την καθημερινή ζωή στους Ορίζοντες και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που αφορούν τον σκοπό, το πλαίσιο λειτουργίας καθώς και την πληθώρα δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρονται στο κέντρο.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» πρωτοπορεί στην εκπαίδευση και απασχόληση ατόμων με αυτισμό - ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 15 ετών και άνω. Οι φοιτητές του Κολλεγίου έλαβαν τα εύσημα για το υψηλό τους επίπεδο και την ευαισθησία τους πάνω σε θέματα ειδικής διαπαιδαγώγησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ανακοινώθηκε μια σημαντική κοινή δράση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά με τους «Ορίζοντες», στα πλαίσια της οποίας οι φοιτητές του θα έχουν την αποκλειστική δυνατότητα να υποβάλουν μέσω εσωτερικού διαγωνισμού μια πρωτότυπη ιδέα για ένα Project δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο στη συνέχεια θα υλοποιήσουν σε συνεργασία με τη Διεπιστημονική ομάδα του κέντρου, αποκτώντας σημαντική και πολύτιμη πρακτική εμπειρία στη στοχοθεσία και εκπόνηση εκπαιδευτικών ιδεών για άτομα με αυτισμό, σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση.

Η Δρ. Παναγιώτα Μασούρα, επικεφαλής των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους μαθητές και τη διοίκηση του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, τόσο για την τιμητική επίσκεψη, όσο και για τη μοναδική ευκαιρία που παρέχουν στους φοιτητές να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη σε ένα από τα πιο καινοτόμα Κέντρα Διημέρευσης και Ειδικής Φροντίδας στην Ελλάδα.