Συμμετοχή αποφοίτων στο συνέδριο «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις»

news 000157Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει και ενθαρρύνει την ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα των φοιτητών και των αποφοίτων του! Τον Απρίλιο 2013 η κα Δάφνη Μπέκερ, απόφοιτη του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Studies και η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, κα Ευγενία Θεοδότου, δημοσίευσαν έρευνά τους με τίτλο «Προκοινωνική συμπεριφορά στην Προσχολική Ηλικία και η επιρροή των κατοικιδίων» σε επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις» που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η κα Δέσποινα-Μαρία Λογίδου, επίσης απόφοιτη του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Studies, μαζί με την κα Ευγενία Θεοδότου, δημοσίευσαν έρευνά τους με τίτλο «Η ικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων του παιδιού και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί μέσω της εικαστικής προσέγγισης».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας Επιστήμης και Εκπαίδευσης (ΚΕ. ΕΠ.ΕΚ.) και διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν την παιδική ηλικία ως αντικείμενο μελέτης πολυεπιστημονικού ενδιαφέροντος. Οι εισηγήσεις των αποφοίτων είχαν μεγάλη επιτυχία και οι δύο εισηγήτριες κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.