Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Παιδαγωγικών σε Μοντεσσοριανό νηπιαγωγείο

news 000158Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2013, οι φοιτητές του τμήματος Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον πρότυπο Μοντεσσοριανό παιδικό σταθμό -  νηπιαγωγείο της Μαρίας Σπηλιωτοπούλου «Το σπίτι των παιδιών», στα πλαίσια του μαθήματος Εκπαιδευτικά Συστήματα και Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

Τους φοιτητές και τις καθηγήτριές τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου. Προηγήθηκε παρουσίαση της Μοντεσσοριανής εκπαιδευτικής φιλοσοφίας κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν απορίες των φοιτητών και δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες ως προς την ενσωμάτωσή της στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να δουν τη διαμόρφωση των τάξεων, των χώρων σίτισης, των χώρων παιχνιδιού και των χώρων ξεκούρασης των παιδιών. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν το εκπαιδευτικό υλικό, να παρατηρήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αλληλεπιδράσουν οι ίδιοι με τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές έμαθαν για τον τρόπο επιλογής και εκτέλεσης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, είδαν τον τρόπο σύνταξης του προσωπικού φακέλου και την καταγραφή της προόδου των παιδιών και ήρθαν σε επαφή με την Μοντεσσοριανή φιλοσοφία και το πως αντανακλάται στο κλίμα της τάξης.

news-000158a
news-000158b
news-000158c