Συμμετοχή μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αυτισμός: Νέα Δεδομένα»

news 000187Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο πρόγραμμα MA Special Educational Needs κα Μαρία Κουρτίδου συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Οκτωβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, υπό την διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Η φοιτήτρια παρουσίασε εργασία της με θέμα  «Η μέθοδος TEACCH μέσα από τους παράγοντες αυτονομία, οικογένεια και σχολικό πλαίσιο: Μία κριτική προσέγγιση».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η έγκυρη ενημέρωση των ειδικών καθώς και των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό στα πρόσφατα επιδημιολογικά, θεραπευτικά και ερευνητικά δεδομένα για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για τον αυτισμό, οι καλές εκπαιδευτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς επίσης και η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εκπονήσεις είναι οι βασικοί άξονες αυτού του συνεδρίου.