Το Τμήμα Παιδαγωγικών στο 18ο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής

P9050121 lowΤα Τμήματα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στο 18ο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πολιτών Πατρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στις 14-16 Νοεμβρίου 2014. Πιο συγκεκριμένα, από το Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, η πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ειδικής Αγωγής (MA SEN) Άννα Πατέλη, ο καθηγητής Δρ. Ευθύμιος Παπατζίκης και η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Δρ.Βασιλική Πλιόγκου εισηγήθηκαν, μετά από τη θετική κρίση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το θέμα «Διερεύνηση των προβλημάτων και της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας κατά τη συνεκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης και ατόμων με προβλήματα ακοής» («Investigating problems and effectiveness of communication, by inclusion, between visually impaired and hearing impaired people»).

Πρόεδρος στη συγκεκριμένη συνεδρία ήταν η Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, η οποία συντόνισε εισηγήσεις που ανέδειξαν ζητήματα Ειδικής Αγωγής.

Από το Κολλέγιο της Αθήνας, ο κ. Τάσος Ψυχογιόπουλος, απόφοιτος του BA (Hons) ECS του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η κα Κωνσταντίνα Παπαζαφείρη, απόφοιτη του Μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή, ο Δρ. Αχιλλέας Ευθυμιόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και η κα Ευγενία Θεοδότου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, παρουσίασαν εισηγήσεις με τίτλο «Εκπαιδευτική Ηγεσία και χρήση των Νέων Τεχνολογιών» και «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, της περιφέρειας Αχαΐας».