Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής

13174149 1084055994986849 9181252044218842859 nΤο Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Ο.Μ.Ε.Ρ.) στο Canterbury Christ Church University του Ηνωμένου Βασιλείου στις 5-7 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συμπόσιο με γενικό τίτλο «Enabling children to reach their full potential: An integrated approach for professionals in education», σε συνεργασία με τη Dr. Lindley-Baker, τη Δρ. Ευστρατοπούλου από το School of Social Sciences, Bishop Grosseteste University του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, Ακαδημαϊκά Υπεύθυνη του συγκεκριμένου Τμήματος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε εισήγηση με τίτλο «Emotional intelligence and the interaction between teacher and student: a case study of a student with Asperger’s Syndrome» από τη διδάσκουσα κ. Καλλιόπη Τσαρακτσούδη και τη Δρ.Β.Πλιόγκου, καθώς και δύο πόστερς με τίτλο:

  • “Playing in the Museum”: An interactive museum project about toys", σε συνεργασία με τις κ.κ. Πλιάμπα και Δέλλιου από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενη δομή στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης, τις φοιτήτριες του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Χαρούλα και Θεοδώρα Δημοπούλου, και την Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης κ. Μάλλιου και τη Δρ. Πλιόγκου.
  • “I am ready! I am not afraid of the earthquake!: A project for early childhood children about the physical phenomenon of earthquake", το οποίο σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τις κ.κ. Κουντουρούδη και Καμπερίδου, από τη συνεργαζόμενη δομή Πρακτικής Άσκησης «Νηπιακός Κήπος», τις φοιτήτριες του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου και Μαρία Σαλταρή και τις κ.κ. Μάλλιου και Πλιόγκου.

To συνέδριο παρακολούθησαν φοιτήτριες των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και σύνεδροι από Παιδαγωγικές Σχολές και Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους, η Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής και Αντιπρόεδρος της UNICEF του Hong-Kong Dr. Maggie Koong , ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΟΜΕΡ Δρ. Νεκτάριος Στελλάκης, η Πρόεδρος της Αφρικανικής ΟΜΕP Ms Abimbola Are, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Εθνικών Επιτροπών και Παραρτημάτων της ΟΜΕΡ, χωρών από ολόκληρο τον κόσμο.

DSCN0502
received1007263836016796
IMG1701
IMG20160507111542