Επίσκεψη στο Κέντρο Αυτισμού «Αχτίδα»

photo 3Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Κέντρο Αυτισμού «Αχτίδα», μαζί με την καθηγήτρια κα Νέλλη Φλωρεντίν, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος» του προγράμματος σπουδών.

Το Κέντρο Αυτισμού Αχτίδα αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αυτισμό, το οποίο παρέχει θεραπευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε άτομα με ΔΑΦ, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε γονείς και φροντιστές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον κο. Κωστόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους την πορεία του Κέντρου, καθώς και τα προσωπικά του βιώματα ως γονιού με παιδί με αυτισμό. Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μαθητές του Κέντρου και να συμμετέχουν σε ψυχοκινητικές δραστηριότητες μαζί τους κάτω από την καθοδήγηση της γυμνάστριας του Κέντρου, κας Παπακώστα και της ψυχολόγου και υπεύθυνης προγράμματος, κας Βαρσάκη.

 

 

photo-5
photo-1
photo-2
photo-4