Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ

amc posts 470x246 sunerdio mathisiakesΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το Πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δυσλεξίας (EDA), υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας & Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Το συνέδριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA HOTEL στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός η ανταλλαγή παρεμβατικών μοντέλων για την αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με προσκεκλημένους ομιλητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης), αφετέρου η αποτύπωση των ΕΜΔ στην ελληνική πραγματικότητα του 2015, λαμβάνοντας υπόψη τον γονεϊκό παράγοντα, τη διεπιστημονική ομάδα, τον εκπαιδευτικό και το ίδιο το παιδί.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Αναζητώντας ρεαλιστικές προτάσεις», απαρτιζόμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε την αφίσα του Συνεδρίου

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου