Τριπλή βράβευση απόφοιτης Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Φεστιβάλ Δράμας

DRAMAFestival mitropolitikokollegioΗ απόφοιτη του προγράμματος σπουδών Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ανθή Δαουτάκη, διαγωνίστηκε στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Η πτυχιακή της ταινία «Όπως θα Συνέβαιναν Μέσα στο Νερό/ As if underwater», την οποία δημιούργησε στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας για το BA in Media Production - Film Directing, κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς, αποσπώντας τα εξής 3 Βραβεία:

Από το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα η ταινία απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιoανατολικής Ευρώπης (Best Southeastern European Film Award), για την τολμηρή και ευφάνταστη σκηνοθεσία, Εύφημο Μνεία Γυναικείας Ερμηνείας (Special Mention), για την ερμηνεία της ηθοποιού Στέλλα Βογιατζάκη, καθώς και το Βραβείο Κοινού.  

Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος αναδεικνύει ταινίες που επιχειρούν να διερευνήσουν τα όρια της κινηματογραφικής γραφής, τιμώντας παράλληλα κι έναν κινηματογράφο με ανθρώπινο πρόσωπο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Πολωνός σκηνοθέτης Pawel Pawlikowski, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, η συγγραφέας Λένα Διβάνη και ο σκηνοθέτης Στέργιος Πάσχος.


Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από την τελετή απονομής του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με τις βραβεύσεις της απόφοιτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ανθής Δαουτάκη. Στιγμιότυπο από τη βράβευση της Ανθής Δαουτάκη. Στο πόντιουμ είναι ο απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Θανάσης Νεοφώτιστος, ο οποίος, στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας ανέλαβε Επικεφαλής προγράμματος του Διεθνούς Σπουδαστικού Διαγωνιστικού.

disff43

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ανακοίνωση του Βραβείου Κοινού προς την Ανθή Δαουτάκη έκανε ο Επικεφαλής προγράμματος του Διεθνούς Σπουδαστικού Διαγωνιστικού, σκηνοθέτης και επίσης απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Θανάσης Νεοφώτιστος. Κατά την παραλαβή του βραβείου της ευχαρίστησε τους φίλους και τους συνεργάτες της.

Τα Βραβεία που απέσπασε η ταινία "Αs if Underwater" στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

120800033 1065924587179569 1726380791715965334 n

Η δημιουργός της ταινίας και απόφοιτη του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ανθή Δαουτάκη. 

anthiDaoutaki

DramaFilmFestival2020

Με τη διάκρισή της στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η απόφοιτη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ανθή Δαουτάκη, μεγαλώνει την ήδη μακροσκελή λίστα με τους βραβευθέντες απόφοιτους του προγράμματος σπουδών Σκηνοθεσίας [BΑ (Hons) Film Directing) που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. 

as if underwater