Οι φοιτητές Ψυχολογίας και Σκηνοθεσίας παρακολουθούν και αναλύουν σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες

jokermovieathensΜε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για 2η συνεχή χρονιά, η διατμηματική δράση «Ανάλυσέ το!», μια πρωτοβουλία της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.Στο πλαίσιο της δράσης φοιτητές από τα Τμήματα Ψυχολογίας και Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολουθούν μια, διαφορετική κάθε φορά, βραβευμένη κινηματογραφική ταινία και μετά το τέλος της καλούνται να την προσεγγίσουν τόσο ψυχαναλυτικά, όσο και σκηνοθετικά. Χάρη σε αυτή τη διττή ανάλυση του περιεχομένου της ταινίας, προκύπτει ένας ζωντανός διάλογος γεμάτος χρήσιμα συμπεράσματα για τους φοιτητές και των δύο Σχολών.

Οι ταινίες που επιλέγονται ξεχωρίζουν, όχι μόνο για τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη σκηνοθεσία τους, αλλά και για το ψυχολογικό υπόβαθρο των χαρακτήρων ώστε να προσφέρουν γόνιμο έδαφος για συζήτηση και ανάλυση.

Στην πρώτη συνάντηση της δράσης «Ανάλυσέ το» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, οι φοιτητές των Τμημάτων Ψυχολογίας και Σκηνοθεσίας συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας όπου παρακολούθησαν την, πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Joker (2019, Σκην: Todd Philips). 

Στις επόμενες συναντήσεις οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αναλύσουν τις ταινίες: Κυνόδοντας (2009, Σκην: Γιώργος Λάνθιμος), Η διπλή Ζωή της Βερόνικα (1991, Σκην: Krzysztof Kieslowski) και Παράσιτα(2019, Σκην: Bong Joon Ho).

 

jokermoviedirection4
jokermoviedirection5
jokermoviedirection6
jokermoviedirection3
jokermoviedirection7
jokermoviedirection8