Πρεμιέρα πτυχιακών ταινιών από το Τμήμα Σκηνοθεσίας, παρουσία της Professor Brigid Daniel του Queen Μargaret University

photovol2 2 1610Για ακόμα μια ακαδημαϊκή χρονιά, οι κινηματογραφικές δημιουργίες των αποφοίτων του Τμήματος Σκηνοθεσίας 2018-2019 που αρίστευσαν, παρουσιάστηκαν και προβλήθηκαν σε εκδήλωση που οργάνωσε η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Η προβολή έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας [Ακαδημίας 42] με προσκεκλημένους τους καθηγητές του προγράμματος σπουδών, τους φοιτητές, καθώς και φίλους και συγγενείς τους οι οποίοι παρευρέθηκαν για να τους στηρίξουν και χειροκροτήσουν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Professor Brigid Daniel, Dean of the School of Arts, Social Sciences and Management από το Queen Μargaret University σε συνεργασία με το οποίο προσφέρεται το πρόγραμμα σπουδών Σκηνοθεσίας (ΒΑ in Media Production-Film Directing). Πρόκειται για το μοναδικό πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος των σπουδών τους, οι φοιτητές Σκηνοθεσίας καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, ξεκινώντας από το στάδιο της σύλληψης και συγγραφής σεναρίου, ως το τελικό στάδιο της διανομής και της προβολής της σε φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες.  

 

Η πρεμιέρα των πτυχιακών ταινιών είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές για τους φοιτητές του Τμήματος Σκηνοθεσίας καθώς, συνήθως, προηγείται από την επίσημη προβολή τους σε κάποιο εγχώριο ή διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Η φετινή προβολή συμπεριελάμβανε τις ταινίες «ΑΖΑΝ» της Γεωργίας Μαραγγούλη, «1os Αξιωματικός» του Γιάννη Φερχάτη, «Homemade» του Αλκίνοου Αρώνη, «Μέγαρον Αθήναι» της Ναταλία Αναστασίου- Κυβέλου και «Yazidi» του Έκτωρ Σακαλόγλου.

Μπορείτε να δείτε τρέιλερ των ταινιών στο παρακάτω βίντεο :