Κινηματογραφικές παραγωγές υψηλού επιπέδου από το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου   

Για άλλη μια χρονιά, οι πτυχιακές ταινίες των φοιτητών θέτουν υποψηφιότητα για το σημαντικότερο ελληνικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. 

tainies news1

Οι τελειόφοιτοι φοιτητές του προγράμματος σπουδών BA Media Production/Film Directing, στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας, σκηνοθέτησαν ταινίες μικρού μήκους με το αποτέλεσμα να συναγωνίζεται παραγωγές υψηλού επιπέδου και budget που αναδεικνύουν την ποιότητα του προγράμματος σπουδών που προσφέρει η Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Queen Margaret University. 

Κάθε χρόνο, οι ταινίες του Τμήματος Σκηνοθεσίας θέτουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, διοργάνωση που συγκεντρώνει σημαντικές προσωπικότητες και ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου. Φέτος μάλιστα, για το 42ο Φεστιβάλ Δράμας, υποβλήθηκαν 12 πτυχιακές ταινίες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί από το Κολλέγιο έως σήμερα (το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετέχει από το 2012)  και από αυτές επιλέχθηκαν να διαγωνιστούν πέντε. Πρόκειται για τις ταινίες: Yazidi του Έκτορα Σακαλόγλου, AZAN της Γεωργίας Μαραγγούλη, Στο δωμάτιο της Γεωργίας Σωτήρχου, Μέσα στο δάσος της Valentina Xhialli, Γραίγος του Αλέξανδρου Κόντου. 

tainiesmikroumikous2
tainiesmikroumikous3
tainiesmikroumikous
tainiesmikroumikous5
tainiesmikroumikous4

Η φετινή εκπροσώπηση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Φεστιβάλ Δράμας επιβραβεύει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών καθηγητών και φοιτητών και επιβεβαιώνει την πρόοδο του τμήματος σπουδών σκηνοθεσίας κινηματογράφου και παραμένει μια από τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις και διαπιστεύσεις για την ποιότητα σπουδών του Κολλεγίου. 

Ακολουθεί το τρέιλερ με τις ταινίες που πρόκειται να διαγωνιστούν στο 42ο Φεστιβάλ Δράμας το οποίο θα διεξαχθεί 15-21 Σεπτεμβρίου 2019. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!