Βράβευση φοιτήτριας του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 

iris20191

Η Γεωργία Μαραγκούλη, τεταρτοετής φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έλαβε τιμητικό βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κατά τη διάρκεια της 10ης τελετής απονομής των Βραβείων Ίρις. Τα βραβεία έλαβαν χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ώστε να αναδείξουν τις ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, τους ηθοποιούς και τους συντελεστές που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. 

Φέτος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου επέλεξε να τιμήσει το μέλλον του Ελληνικού Σινεμά, στο πρόσωπο δέκα νέων συναδέλφων που σπουδάζουν ακόμα σε σχολές κινηματογράφου της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και η Γεωργία Μαραγκούλη η οποία διανύει το 3ο και τελευταίο έτος του προγράμματος σπουδών Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας της, ολοκληρώνει την πρώτη της ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Αζάν» υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ.Χατζή Ευθύμη.

Ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Βρετανικού Πανεπιστημίου Queen Margaret, σε συνεργασία με το οποίο η Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών Σκηνοθεσίας, κάθε ταινία μικρού μήκους που δημιουργείται στο πλαίσιο της εκπόνησης πτυχιακής εργασίας είναι επαγγελματικών προδιαγραφών, πληρώντας τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.     

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους καθηγητές μου και την Ακαδημία και εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε και να πραγματοποιήσουμε κάθε μας στόχο με τον τρόπο που εμείς θέλουμε», δήλωσε η κ. Μαραγκούλη ανεβαίνοντας στην σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για να παραλάβει το βραβείο της. 

georgiamargkouli1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η Γεωργία Μαραγκούλη μαζί με τον καθηγητή της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Άγγελο Αλετρά.