Οι φοιτητές του τμήματος Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου σκηνοθετούν κορυφαίες ελληνικές παραγωγές 

skinothesia news

Οι πτυχιακές ταινίες των φοιτητών του τμήματος Σκηνοθεσίας, αποτέλεσμα του προσωπικού τους ταλέντου και της εκπαίδευσης που έχουν λάβει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι μια από τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις και διαπιστεύσεις για την ποιότητα σπουδών του Κολλεγίου.

Aπό το 2012 έως σήμερα, κάθε χρόνο, οι πτυχιακές ταινίες του πανεπιστημιακού προγράμματος BA Media Production/Film Directing επιλέγονται και συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα ελληνικών και διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ, καθώς επίσης έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν χρηματοδότηση για την παραγωγή τους, μετά την ολοκλήρωσή τους, από φορείς όπως Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ κ.α. 

Φέτος, το τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου της Σχολής Πολιτισμού σημείωσε σημαντικές επιτυχίες. Οι πτυχιακές ταινίες των φοιτητών συμμετείχαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ενώ κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί ξεχώρισαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και βραβεύτηκαν.

 
 

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα, τους τίλτους των ταινιών και τις βραβεύσεις.

Έφη Παπαθεοδώρου στην ταινία Fairy Tails της Άρτεμης Τζάβρα.

Κώστας Γάκης στην ταινία Φυσαλίδα του Νάσου Ζερβόπουλου.

Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος στην ταινία Η Ευτυχία και ο Σιωπηλός Άγγελος του Παύλου Θωμόπουλου

Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος,Νικολέττα Κωτσαιλίδου στην ταινία Boy Story του Θανάση Αγγελόπουλου (τιμητική διάκριση στο διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης). 

Γιώργος Χρυσοστόμου στην ταινία Για τον Ένα Θεατή μου της Μαρίας Έλενας Μητροδήμα.

Ερρίκος Λίτσης: Βραβείο 1ου ανδρικού ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας για την ερμηνεία του στην πτυχιακή ταινία Κόφ’το του Βασίλη Καλαμάκη.

Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Γεωργία Σεβαστιανού στην ταινία Jackpot του Χρήστου Βενετσιάνου.

Τάσος Γιαννόπουλος στην ταινία Μπλε Καρότσα της Δήμητρας Μπαμπαδήμα (Βραβείο σεναρίου, 2ο βραβείο κοινού Athens International Film Festival).

Ηλίας Μουλάς, Γιάννης Νιάρος, guest ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος στην ταινία Munchies του Ρωμανού Αργυρόπουλου-Ιωάννου (Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας)

Γιάννης Στάνκογλου στην ταινία Οκτώ Δεύτερα του Μανώλη Λεβεντέλη.

Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Κοροβήλα στην ταινία Yelena του Δημήτρη Αμπατζή.

Μάνος Βακούσης, Ευθύμης Ζησάκης, Ηλίας Μουλάς στην ταινία Sphinx του Κωνσταντίνου Καραμαγκιώλη.

Σόλων Τσούνης στην ταινία Το Κασκώλ του Χρήστου Στάμου.

Γιώργος Λέφας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σωκράτης Πατσίκας στην ταινία Wanderball του Δημήτρη Μαυροφοράκη.

Δημήτρης Τζουμάκης στην ταινία Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (Βραβείο καλύτερης ταινίας Χρυσός Διόνυσος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας).

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη στην ταινία Waterproof της Ελένης Λαζαρίδου.

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Διάνου & guest ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος στην ταινία Άκουσέ με του Ανδρόνικου Δημόπουλου.

Ορέστης Τζιόβας, Ντάνη Γιαννακοπούλου στην ταινία Κομμάτι από Ουρανό του Νικόλα Μακρή.

Man in a Box animation του Ηλία Παπασταματίου (επίσημη προβολή opening ceremony Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Σχολών Μονάχου).

Η Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου (Βραβείο καλύτερης ταινίας Χρυσός Διόνυσος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας).

Πληροφορίες για το τμήμα σπουδών Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου εδώ