Το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

openaircinemasΤα ντοκιμαντέρ των καθηγητών-σκηνοθετών του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχαν στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 14-23 Μαρτίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μαγδαληνή Ρεμούνδου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συμμετείχε με το Ντοκιμαντέρ της «2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ όπου σημαίνοντες άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού (Γρηγόρης Καταντινάκης, Νίκος Περράκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης κ.α.) μιλούν για την Αθήνα, την οικονομική κρίση αλλά και το θερινό σινεμά... Συνεχίζουν άραγε τα θερινά σινεμά της Αθήνας να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται από την ύφεση; Βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ είναι απόφοιτοι του Τμήματος.

Διάρκεια: 45 λεπτά
Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Ρεμούνδου
Σεναριακή Ιδέα : Θανάσης Αγγελόπουλος
Μοντάζ: Αριστέα Παπαναστασίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μουσική: Stereo Mike
Ηχητική επεξεργασία - Μίξη ήχου: Γιάννης Πετρόλιας
Παραγωγή: RGB Studios & StageTrick Entertainments
Ιστοσελίδα : www.stagetrick.com
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: www. stagetrick.com

Επιπλέον, ο καθηγητής του Τμήματος και σκηνοθέτης κος Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ημερολόγιο σπουδής». Μετά την επιτυχία του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του «Ο Μανάβης», το οποίο βραβεύτηκε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καταπιάνεται τώρα με την καλλιτεχνική εκπαίδευση στην οποία έχει αφιερώσει, ως δάσκαλος, μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς του. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην προσπάθεια μιας ομάδας νέων να γίνουν ηθοποιοί, καταγράφοντας τις αγωνίες και τα όνειρά τους κατά την διάρκεια των σπουδών τους στην δραματική σχολή. Παράλληλα αποτυπώνεται και η επίδραση της εμπειρίας στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Διάρκεια: 61 λεπτά
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος - Γλυκερία Πατραμάνη
Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Ηχητική επεξεργασία - Μίξη ήχου: Ηλίας Φλάμμος
Παραγωγή: KinoLab
Ιστοσελίδα της ταινίας: www.becominganactor.gr
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: www.becominganactor.gr