Ταινία μικρού μήκους αποφοίτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ταξιδεύει στο Σάο Πάολο

41320 2 medΗ ελληνική ταινία μικρού μήκους Προσευχή του αποφοίτου του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Θανάση Νεοφώτιστου που κέρδισε Χρυσό Διόνυσο στο 37o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας, ταξίδεψε στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μεταξύ 19-30 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της Λατινικής Αμερικής, το οποίο πρόβαλλε 60 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο. Φέτος δέχθηκε 2.700 συμμετοχές.

Η Προσευχή προβλήθηκε μαζί με νικητές άλλων μεγάλων Φεστιβάλ, όπως του Φεστιβάλ των Καννών, του Clermont Ferrand, της Tribeca και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Η ταινία εκτυλίσσεται στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, προκαλούν τρόμο στα πιο αδύναμα παιδιά. Όταν ο Δημήτρης μαθαίνει ότι πρέπει να πει την προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά στο σχολείο και κυρίως μπροστά σε αυτόν;

Δείτε εδώ περισσότερα για τη συμμετοχή της ταινίας στο Φεστιβάλ.