Συμμετοχή αποφοίτων Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας 2012

tainiothiki 2012Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο διεξήχθη μεταξύ 19-25 Σεπτεμβρίου 2012, συμμετείχαν με ταινίες τους τρεις (3) απόφοιτοι του Τμήματος Σκηνοθεσίας του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ. Οι δύο εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη φοίτησή τους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα BA Mass Communication & Media Arts/ Film & TV Directing, ενώ ο ένας έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ συνολικά διαγωνίζονται 26 υποψήφιοι στην κατηγορία «Ταινία Μυθοπλασίας», οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Προκριματική Επιτροπή ανάμεσα σε 38 συμμετοχές. Οι απόφοιτοι οι οποίοι συμμετέχουν είναι:

- Βασίλης Καλαμάκης με την ταινία «Κόφ'το»

- Αλέξανδρος Σιπσίδης με την ταινία «Iris»

- Γιώργος Φουρτούνης με την ταινία «Το Πίστωμα»

Η ταινία «Κόφ'το» του Βασίλη Καλαμάκη στο διαγωνιστικό, επιλέχθηκε επίσης για το διαγωνιστικό μέρος του International Film Festival Comedy Cluj στην Ρουμανία 24 -30 Οκτωβρίου 2011.

Το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας πάντοτε το έργο και τις δραστηριότητες των φοιτητών του, διευκολύνει τη διαδικασία παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους, παρέχοντας στους φοιτητές την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Το άρτιο και άψογο καλλιτεχνικό και τεχνικό αποτέλεσμα της παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετέχουν κάθε χρόνο σε διεθνή και εγχώρια κινηματογραφικά φεστιβάλ.