Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κατακτά πιστοποίηση RIBA (Part 2) για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα και γίνεται Νο1 επιλογή για σπουδές Αρχιτεκτονικής

riba2 news

Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με πιστοποίηση από το Royal Institute of British Architects (RIBA) αποτελεί γεγονός. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μετά το προπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής BΑ (Hons) Architecture με πιστοποίηση RIBA Part 1, κατέκτησε την πιστοποίηση RIBA Part 2 για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής MArch Architecture & Urbanism (Αρχιτεκτονική & Αστικός Σχεδιασμός).

Η νέα πιστοποίηση καθιστά την Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, την κορυφαία επιλογή για ιδιωτικές σπουδές Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημιακού επιπέδου στη χώρα μας. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι 1 από τα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και 1 από τα 25 εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς που έχουν πιστοποιημένα προγράμματα από το Royal Institute of British Architects, γεγονός που διασφαλίζει την υψηλή εκπαιδευτική ποιότητα του προγράμματος, καθώς και την επαγγελματική καταλληλότητα των αποφοίτων του.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια, ειδικά διαμορφωμένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων της Μ. Βρετανίας.

Το Royal Institute of British Architects (RIBA) είναι οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για την αρχιτεκτονική και το αρχιτεκτονικό επάγγελμα. Η πιστοποίηση του χορηγείται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς εκπροσώπους των οποίων τα προγράμματα σπουδών πληρούν τα κριτήρια του RIBA και συμφωνούν με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα σε ό,τι αφορά στην αρχιτεκτονική εκπαίδευση.

Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την επιστημονική κατάρτιση και τις επαγγελματικές δεξιότητες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει στους σπουδαστές του τα σωστά εργαλεία για την ένταξή τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Με άλλα λόγια, τα απαραίτητα υλικά για να χτίσουν ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Δες το Μεταπτυχιακό ΜΑrch Architecture & Urbanism εδώ