Διάλεξη για τη Νομική Αντιμετώπιση Επιθέσεων κατά Συστημάτων Πληροφοριών

hacking newsΤην Παρασκευή 20 Μαΐου το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου υποδέχτηκε τον κ. Αντώνη Μπρούμα, δικηγόρο της Wind, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Westminster, σε διάλεξή του με θέμα τη Νομική Αντιμετώπιση των Επιθέσεων κατά Συστημάτων Πληροφοριών. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Τεχνολογία Πληροφοριών και Νομοθεσία Διαδικτύου” του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία MSc Information Security and Computer Forensics.

Ο κ. Μπρούμας, πέρα από την τεχνική περιγραφή και την περιπτωσιολογία των σχετικών υποθέσεων, περιέγραψε το νομοθετικό πλαίσιο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και ανέλυσε τις επικείμενες τροποποιήσεις βάσει του εθνικού νομοσχεδίου που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

Το σχετικό πεδίο δεν έχει τύχει μεγάλης ανάπτυξης στη χώρα μας και οι δημοσιεύσεις επί του νέου νομοσχεδίου είναι ελάχιστες. Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές του Τμήματος είχαν μια μοναδική ευκαιρία να λάβουν ενημέρωση και εξηγήσεις σχετικά με τη νομική αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά πληροφοριακών συστημάτων.