Ο Βρετανικός τύπος γράφει για την επιτυχή συνεργασία Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Oxford Brookes University

mitropolitikokollegioOxfordBrookesUniversity

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, προσφέρει συνολικά οχτώ μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 1 προπτυχιακό σε συνεργασία με το Βρετανικό Oxford Brookes University.

Πρόσφατα, η ιστοσελίδα thepienews.com που εξειδικεύεται σε ο,τι αφορά τη διακρατική εκπαίδευση, δημοσίευσε ένα άρθρο αναφορικά με την επέκταση της επιτυχούς συνεργασίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Oxford Brookes University. Το άρθρο εστιάζει στην παροχή πέντε νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο κάνει λόγο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν τους εξής κλάδους: 

Οικονομία: MSc Real Estate Investment Finance (Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας)
Υγεία: MSc Medical Genetics and Genomics (Ιατρική & Γενετική) 
Αρχιτεκτονική: MArch Architecture and Urban Design (Αρχιτεκτονική & αστικός σχεδιασμός)
Τουρισμός: MSc International Hospitality, Events and Tourism Management (Διεθνής Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων & Διοίκηση Τουρισμού)
Συγγραφή: ΜA Creative Writing (Δημιουργική γραφή)

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ

Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τα μεταπτυχιακά ΜSc Accounting & Finance (Λογιστική & Χρηματοοικονομική), MSc Rehabilitation (Αποκατάσταση), MSc Applied Sport and Exercise Nutrition (Αθλητική Διατροφή & Άσκηση), και το προπτυχιακό BSc (Hons) Information Technology for Business (Διοίκηση Τεχνολογίας Πληροφοριών για Επιχειρήσεις)

Ο Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Oxford Brookes, Alistair Fitt, δήλωσε σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, για λογαριασμό του άρθρου:

«Τα νέα αυτά προγράμματα σπουδών ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας και παρέχουν εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η μεσιτική αγορά, και συμβάλλουν στην επέκταση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τα μεταπτυχιακά στη Δημιουργική Γραφή, αλλά και στη Γενετική προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους μια μοναδική ευκαιρία για να μελετήσουν αυτούς τους τομείς σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, μοιράστηκε και τη δική του άποψη λέγοντας ότι «η συνεργασία ενισχύει τη θέση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Επιπλέον, δήλωσε: «Η επέκταση της συνεργασίας μας με το Oxford Brookes University, μέσω της παροχής 5 νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων,που είναι κομμάτι της στρατηγικής μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή στην οποία κυριαρχεί η αβεβαιότητα για τη διάρκεια της πανδημίας και της επίδρασής της στις εθνικές οικονομίες και στην παγκόσμια αγορά. Παρά τη δύσκολη ατμόσφαιρα, ένας σημαντικός αριθμός νέων Ελλήνων έχει ήδη εγγραφεί στα νέα προγράμματα του Oxford Brookes». 

Υπενθυμίζουμε οτι τα όλα τα παραπάνω προγράμματα σπουδών προσφέρονται στην ελληνική γλώσσα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η φοίτηση διεξάγεται στα Campus του Κολλεγίου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών, ο μεταπτυχιακός τίτλος απονέμεται απευθείας από το Oxford Brookes University. 

«Είτε επιλέξουν να έρθουν στην Οξφόρδη, είτε να σπουδάσουν στην Ελλάδα φοιτώντας στον εκπαιδευτικό μας συνεργάτη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι φοιτητές του Oxford Brookes University εντάσσονται στην παγκόσμια κοινότητα του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, πολλοί παραμένουν στενά συνδεδεμένοι και μετά την αποφοίτησή τους μέσω του Ελληνικού Δικτύου Αποφοίτων μας», δήλωσε ο Αlistair Fitt.