Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στην αναβάθμιση του Discovergreece.com για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

discovergreece

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στηρίζοντας τις δράσεις της Marketing Greece για τη διεθνή προβολή και ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού, είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που συνέβαλε ως Χορηγός στην αναβάθμιση της ψηφιακής, διαδραστικής πλατφόρμας Discovergreece.com, μαζί με άλλες 26 κορυφαίες εταιρίες.

Το ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο Discovergreece.com έκανε την πρώτη του επίσημη παρουσίαση μέσα από το Greece From Home, μια online πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τη Marketing Greece για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Discovergreececom ellada
Η πρωτοβουλία Greece From Home, με κεντρικό μήνυμα «από το σπίτι», έχει στόχο να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της Ελλάδας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, πρόκειται για μια στρατηγική ενέργεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Discovergreece.com έχει σχεδιαστεί για να ξεναγεί τον χρήστη στην Ελλάδα, μέσα από ένα σύγχρονο και πολύ φιλικό περιβάλλον, προσφέροντάς του ένα βιωματικό ταξίδι στους προορισμούς και τις εμπειρίες της. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη ψηφιακή, τουριστική εμπειρία έχοντας στη διάθεσή τους τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και τις παραδόσεις, να μάθουν τη γαστρονομία, να περιηγηθούν στη φύση της Ελλάδας.

Βασικός στόχος της αναβαθμισμένης τουριστικής πλατφόρμας είναι η μεταφορά του πραγματικού στον ψηφιακό κόσμο με τον πιο εμβυθιστικό τρόπο. Μέσα από ιστορίες για προορισμούς και πλήθος ταξιδιωτικών εμπειριών ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί εικονικά στην Ελλάδα και να φανταστεί τον εαυτό του να ζει τη μαγεία της χώρας μας. Από τη δημοφιλή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, το διάσημο boat trip στο Ναυάγιο της Ζακύνθου και τη ξεχωριστή οινογευσιγνωσία στη Σαντορίνη μέχρι το εναλλακτικό village hopping στα χωριά των Παξών, τα hiking paths του Πηλίου και το rafting στη σκιά των Μετεώρων. Ιστορίες ντυμένες με πρωτογενές εντυπωσιακό περιεχόμενο που καθοδηγούν τον χρήστη να σχεδιάσει τη δική του εμπειρία στον ελληνικό προορισμό που θα επιλέξει.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, παρέχοντας σύγχρονα Bachelors και Masters σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια. Η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Χρυσό Βραβείο «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στα Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018 και 2019), είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP) ενώ παράλληλα αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) –Εξειδικευμένο Όργανο του ΟΗΕ.