Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέλος του κορυφαίου Institute of International Education

 iie NewsΜε γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση της υψηλής ποιότητας σπουδών που προσφέρει και με το βλέμμα στραμμένο στη διεθνή εκπαίδευση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποκτά την ιδιότητα μέλους στο Institute of International Education

Το Institute of International Education ιδρύθηκε το 1919 στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. όπου και παραμένει η έδρα του έως και σήμερα. Για περισσότερα από 100 χρόνια, με όραμα του τη διασύνδεση στην εκπαίδευση και τη διακίνηση ιδεών και πληροφοριών, στηρίζει και προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής διεθνών φοιτητών. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσφέρει εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, καθηγητών και επαγγελματιών σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. 

Η ένταξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του IIE, το οποίο ξεπερνά σε αριθμό τα 1.600 στον κόσμο, ενισχύει το όραμά του να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών φοιτητών. Η ιδιότητα μέλους δίνει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εκπαίδευσης και σε μια σειρά από οφέλη για το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα και κατ’ επέκταση για τους φοιτητές του, όπως: 

• Πρόσβαση σε ένα συνεχώς ανανεώσιμο δίκτυο επιστημονικών πηγών και ερευνητικού υλικού.

• Επέκταση του δίκτυο συνεργασιών με πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.

• Παροχή καλύτερων υπηρεσιών υποστήριξης, ένταξης και ανάπτυξης στους διεθνείς φοιτητές που φιλοξενεί. 

• Άμεση ενημέρωση και προσαρμογή στις τελευταίες τάσεις που αφορούν στον τομέα της εκπαίδευσης.