Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Λάρισας

AgorastosThessalia

Στο πλαίσιο των συμπληρωματικών διαλέξεων που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχτηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στη Λάρισα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Το τρίπτυχο "Χώρος – Εκπαίδευση – Άνθρωπος", με στόχο την προσωπική επιτυχία», ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μίλησε για τη σχέση ανθρώπου και χώρου και ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός τόπου. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα σχόλια και οι ερωτήσεις των φοιτητών προς τον Περιφερειάρχη από τις οποίες, μάλιστα, προέκυψαν εξαιρετικά γόνιμα συμπεράσματα σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη. Ένα από αυτά ήταν η σημασία της ποικιλίας των ερεθισμάτων στη διάρκεια των σπουδών καθώς συμβάλλει καταλυτικά στην συνολική καλλιέργεια του πνεύματος και της σκέψης ενός φοιτητή.

H διάλεξη-συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και εκπροσώπων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διάλεξης του κ. Αγοραστού, οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το πιο καινοτόμο έργο της περιφέρειας Θεσσαλίας σε ολόκληρη την χώρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας VR (Virtual Reality) και φορώντας συσκευές εικονικής πραγματικότητας περιηγήθηκαν στα νέα υποθαλάσσια πάρκα και υποβρυχίων αρχαιολογικών μουσείων των βόρειων Σποράδων.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τη διάλεξη του κ. Αγοραστού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Λάρισας:

0008MitropolitikoKollegio
0005MitropolitikoKollegio
0013MitropolitikoKollegio
0021MitropolitikoKollegio
0024MitropolitikoKollegio
0030MitropolitikoKollegio
0031MitropolitikoKollegio
0044MitropolitikoKollegio
0050MitropolitikoKollegio
0053MitropolitikoKollegio