Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ομάδα δασκάλων από την Κίνα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Shang news 2111

Στο πλαίσιο των Faculty-led Programmes που διοργανώνει το International Programmes Office του Κολλεγίου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε 25 δάσκαλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Κίνα και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Hangzhou Shangcheng. Το κεντρικό θέμα του προγράμματος ήταν «Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνη» και έλαβε χώρα τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαλέξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Campus Αθήνας και στο Campus Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, εξορμήσεις και επισκέψεις-ξεναγήσεις σε σημεία πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως στην Καλαμπάκα, στους Δελφούς, στην Καβάλα και στην Αμφίπολη. Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα από αυτήν την εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα συστήματα διδασκαλίας και την κουλτούρα των δύο χωρών, ενώ, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, παρέλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης και δήλωσαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την Ελλάδα και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο προσεχές μέλλον.

 

Λίγα λόγια για τα Faculty-led Programmes του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Τα Faculty-led Programmes είναι εκπαιδευτικά προγράμματα μικρής διάρκειας τα οποία διοργανώνονται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, οι φοιτητές παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων στην Ελλάδα πάνω σε θεματική που επιλέγουν οι ίδιοι.