Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο καλωσορίζει τους νέους διεθνείς φοιτητές του

internationalstudents20191211

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε μια θερμή εκδήλωση γνωριμίας για να υποδεχθεί νέους διεθνείς φοιτητές από 9 διαφορετικές χώρες: Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, Ελβετία, Σουδική Αραβία, Πακιστάν και Ταϊλάνδη. 

Η εκδήλωση υποδοχής και γνωριμίας των νέων διεθνών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, έλαβε χώρα στο εστιατόριο Taste Gallery, στον 7ο όροφο του Campus Αθήνας. Στη διάρκεια του event, οι φοιτητές ενημερώθηκαν σχετικά με την φοίτηση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας (Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης, Computer Skills Support Centre, Statistics Clinic, Career Office, Συμβουλευτικό Κέντρο, Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών), καθώς και σημαντικές πτυχές της ζωής στην Αθήνα, με στόχο τόσο την ομαλότερη ένταξή τους στη φοιτητική κοινότητα, όσο και στον νέο τόπο διαμονής τους. Ακολούθησε ενέργεια με στόχο την γνωριμία μεταξύ των φοιτητών στη διάρκεια της οποίας ο ένας φοιτητής αναλάμβανε να συστήσει τον διπλανό του αφού είχε προηγηθεί συνομιλία μεταξύ τους.

Οι φοιτητές πρόκειται να φοιτήσουν στα αγγλόφωνα τμήματα (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας, Τουρισμού, Αρχιτεκτονικής, Ναυτιλίας, καθώς και της Ναυτικής Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση, οι φοιτητές του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών είχαν ετοιμάσει αλμυρά και γλυκά σνακ με βάση τις διατροφικές συνήθειες των χωρών από τις οποίες κατάγονται, κάτι που συνέβαλε στο θερμό καλωσόρισμα των φοιτητών λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων τους και προκειμένου να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία φοίτησης.