Η μεγαλειώδης Τελετή Αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

crowd news

Αφετηρία για μια νέα ζωή, γεμάτη υποσχέσεις αλλά και απαιτήσεις, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της φοιτητικής διαδρομής για περισσότερους από 250 απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι γιόρτασαν την επιτυχία τους παρουσία περισσότερων από 1.500 καλεσμένων στην Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, κήρυξε την έναρξη της λαμπρής τελετής στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» και με ιδιαίτερη συγκίνηση συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχία τους, ευχαριστώντας τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι το πρώτο βήμα που κάνετε για να μπείτε στον επαγγελματικό στίβο, σε έναν δύσκολο στίβο όπου καταξιώνονται οι ουσιαστικές γνώσεις και η σκληρή δουλειά. Εμείς σας δώσαμε τα επιστημονικά εφόδια και τον τρόπο σκέψης για να αντέξετε στον ανταγωνισμό. Για εμάς, είναι στόχος ζωής αυτό που κάνουμε, είναι ένα όραμα που έχουμε αγκαλιάσει εδώ και χρόνια. Και η δουλειά μας ανταμείβεται όταν κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και περισσότερους απόφοιτους σε τελετές σαν την αποψινή».

PANA9456low
PANA9522low
PANA9630low

(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)

Κεντρικός ομιλητής στην Τελετή ήταν ο κύριος Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: «Οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εσείς, είστε η μεγάλη ελπίδα να αλλάξετε τη χώρα και να την τοποθετήσετε εκεί που της αξίζει… στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Της Ευρώπης του κοινού μας πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Της ομοσπονδιακής Ευρώπης, γιατί αυτή θέλουμε. Της Ευρώπης του μέλλοντός μας. Και πιστέψτε με, μπορείτε να το κάνετε! Είμαι εδώ σήμερα για να σας πείσω ότι η Ελλάδα στα χρόνια που έρχονται μπορεί να γίνει η «California της Ευρώπης» και «μπροστάρηδες» σε έναν τέτοιο στόχο μπορείτε να είστε εσείς με τη δύναμη της γνώσης σας, το κυνήγι του ονείρου σας, την επιμονή στους στόχους σας. Μη φοβάστε για την κρίση. Κρίση είναι και θα περάσει».

PANA9486low
PANA9549low
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους και ομιλητές ήταν ο Richard Butt, Vice Principal του Queen Margaret University με το οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία στις σπουδές των Επιστημών Υγείας, καθώς επίσης και στο χώρο των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο κύριος Butt ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ. Σας προτρέπω να κεφαλαιοποιήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε για να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο, για να συνεισφέρετε με καινοτόμες λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, καθώς και για να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν».

PANA9540low
PANA9556low

(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)

Με την παρουσία του τίμησε την Τελετή Αποφοίτησης και ένα ακόμη εξέχον ακαδημαϊκό στέλεχος του συνεργαζόμενου Βρετανικού Πανεπιστημίου, University of East London, ο Professor Hassan Abdalla, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ανέφερε: «Όποιο μονοπάτι και αν ακολουθήσετε στη ζωή σας, ελπίζω να χρησιμοποιήσετε τη μόρφωση και την εμπειρία σας ως φοιτητές ώστε να γίνετε ενεργοί πολίτες και να επιτύχετε σπουδαία πράγματα. Είναι στο χέρι σας να γίνετε οι αυριανοί ηγέτες και να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο γύρω σας. Αναζητήστε και αδράξτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο δρόμο σας». Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το University of East London, ως καινοτόμα και προοδευτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, χαίρουν εξαιρετικής επταετούς συνεργασίας, στην οποία εμπεριέχονται πάνω από 50 προγράμματα σπουδών και περισσότεροι από 4.000 φοιτητές μέχρι σήμερα. 

 

Στα highlights της Τελετής ήταν η βράβευση του Αποφοίτου, Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, καθώς στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας, δημιούργησε web application με θέμα «Διαδικτυακή εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών για τη δημιουργία πρωταθλημάτων ηλεκτρονικών παιχνιδιών (e-sports), με στόχο την καταπολέμηση της αρνητικής συμπεριφοράς των παικτών και τη δυνατότητα δημιουργίας πρωταθλημάτων με βάση το επίπεδο των δεξιοτήτων των παικτών». Τη βράβευση πραγματοποίησε ο επίτιμος καλεσμένος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Prof. Dr. Ir. Vladimir Pletser, ακαδημαϊκός, συγγραφέας, υποψήφιος Βέλγος αστροναύτης. Ο Βέλγος, κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ για τη συμμετοχή του σε 14 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων που διενεργούν παραβολικές πτήσεις, στην καθηλωτική ομιλία του προς τους αποφοίτους, ανέφερε: «Να έχετε πάντα τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά για νέες ευκαιρίες και να μην εμμένετε σε ό,τι έχετε προαποφασίσει για την επαγγελματική σας ζωή». Τόνισε ότι οφείλουν όλοι να έχουν κατά νου, ότι οι πόροι της γης είναι πεπερασμένοι. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς, οι μηχανικοί, έχουμε ως καθήκον προς τους συνανθρώπους μας και τις μελλοντικές γενιές να τους αφήσουμε ένα πλανήτη καθαρό και γεμάτο πόρους. Ανοίξτε νέους ορίζοντες, πάντα με σεβασμό προς τη Γη».

PANA9605low
PANA9706low
PANA9451low
PANA9630low
PANA9653low1
PANA9660low
MHTROPOL201903040813311low
PANA9426low
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)


Στο τελευταίο μέρος της βραδιάς ακολούθησε η απονομή του βραβείου “Ακαδημαϊκό Ήθος & Ακεραιότητα 2019” στον Καθηγητή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκο Χατζόπουλο καθώς και η απονομή Βραβείου “Ακαδημαϊκής Προσφοράς” στην Καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Αικατερίνη Ίτζιου. Τέλος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με την TAG Heuer, την κορυφαία ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας, με στόχο της επιβράβευση της αριστείας, προσέφεραν στον αριστούχο απόφοιτο κ. Κωνσταντίνο Σαμαρά το βραβείο “TAG Heuer Excellence Award by Μητροπολιτικό Κολλέγιο” και μαζί με αυτό ως έπαθλο το ανδρικό μοντέλο TAG Heuer Formula 1 Chronograph.

Η συγκινητική βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο πέταγμα των καπέλων των αποφοίτων! 

Περισσότερα στιγμιότυπα από την Τελετή Αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη εδώ:

PANA7117-stilllow
PANA9274low
PANA9366low
PANA9382low
PANA9340low
PANA9403low
PANA9408low
PANA9422low
PANA9694low
PANA9702low