Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

compostellanewsΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο πρωτοπορώντας στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που έγινε μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων.  

Συγκεκριμένα, το 2016 έγινε associate member του Compostella Group of Universities, που προσφέρει:

 • Διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση.
 • Δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά έργα.

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι επίσης το μοναδικό στην Ελλάδα με αποκλειστικές διεθνείς ακαδημαϊκές διακρίσεις:

 1. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αξιολογήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον επίσημο ανεξάρτητο φορέα που ελέγχει την ποιότητα σπουδών σε όλα τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (QAA – Quality Assurance Agency).  Είναι το μοναδικό Κολλέγιο που έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο των πανεπιστημιακών του σπουδών.
 2. Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με αποφοίτους μέλη του Βρετανικού Συλλόγου Επαγγελματιών Υγείας (HCPC – Health and Care Professions Council).  Οι απόφοιτοι, ως μέλη του Συλλόγου, μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα Φυσικοθεραπευτών σε όλη την Ευρώπη.  Είναι, επίσης, το μοναδικό στην Ελλάδα μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπευτών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ENPHE - European Network of Physiotherapy in Higher Education).    
 3. Το Τμήμα Εργοθεραπείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εργοθεραπείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ENOTHE - European Network of Occupational Therapy in Higher Education). 
 4. Το Τμήμα Βιοϊατρικής είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από τον Επαγγελματικό Σύλλογο των Επιστημόνων Βιοϊατρικής στην Αγγλία (ΙBMS – Institute of Biomedical Science).
 5. Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με πιστοποίηση από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA – Royal Institute of British Architects). Η πιστοποίηση επισφραγίζει την επαγγελματική επάρκεια των αποφοίτων του προγράμματος Αρχιτεκτονικής.
 6. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε από τη Βρετανική εταιρία μικροεπεξεργαστών ARM, ως πάροχος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τεχνολογίας ARM.
 7. Η Σχολή Ναυτιλίας προσφέρει τα μοναδικά στην Ελλάδα ναυτιλιακά προγράμματα σπουδών πιστοποιημένα από τον Βρετανικό Επαγγελματικό Σύλλογο Μεταφορών και Logistics (CILT – Chartered Institute of Logistics and Transport), σε συνεργασία με το Southampton Solent University, τον παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας με τη διεθνώς γνωστή ναυτική ακαδημία Warsash Maritime Academy.  
 8. Η Σχολή Τουρισμού βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider) στα Greek Hospitality Awards 2016. Η εξαιρετική αυτή διάκριση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο τουριστικών σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχείων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.