Συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αναδάσωση της Πάρνηθας

parnithawwfΗ WWF Ελλάς μέσω του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας (http://parnitha.wwf.gr), καθώς και άλλους φορείς, διοργανώνει εκστρατείες αναδάσωσης της αποψιλωμένης περιοχής της Πάρνηθας. Το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην αναδάσωση της καμένης έκτασης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας από την πυρκαγιά του 2007.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Οι εκστρατείες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από το Νοέμβριο 2010 μέχρι τον Απρίλιο 2011, με εξαίρεση τον Φεβρουάριο 2011. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ημερομηνία είναι 150 άτομα.

Ημερομηνία Συμμετοχής του Κολλεγιου

Έπειτα από συνεννόηση με τους αρμόδιους, στις 22 Ιανουαρίου μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 100 άτομα από το Κολλέγιο. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα ενημερωθούν για την ακριβή τελική ημερομηνία, εφόσον διαπιστώσουμε τον αριθμό ενδιαφερόμενων.

Απαιτούμενος Εξοπλισμός

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός παρέχεται από τους φορείς. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι ο κατάλληλος ρουχισμός, νερό και κηπουρικά γάντια.

Εκπαίδευση Συμμετεχόντων

Η εκπαίδευση θα γίνει σε ομάδες των 19 ατόμων και θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο Α3, σε ώρες που βολεύουν το κάθε τμήμα, ανάλογα με τα ακαδημαϊκά τους προγράμματα. Για τους φοιτητές του campus της Αθήνας θα γίνει ξεχωριστή εκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους τους φοιτητές, αλλά και τους ακαδημαϊκούς συνεργάτες (προσωπικό, καθηγητές, κλπ) του Κολλεγίου.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Ατομική δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://parnitha.wwf.gr
  • Διεκπεραίωση online εκπαίδευσης, η οποία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται στα αντίστοιχα registries των τμημάτων σας.