Νέα Διεθνής Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης «Μέγας Πέτρος»

Photo 1aΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη νέα Διεθνή Συνεργασία του με το παγκοσμίου φήμης Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University στη Ρωσία. Η συνεργασία ξεκίνησε με αφορμή την αδελφοποίηση των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελληνορωσικής Φιλίας «2016 - Η Ελλάδα στη Ρωσία», το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτισμικών – μορφωτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι βασικοί άξονες της συνεργασίας καλύπτουν όλα τα εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή και διάχυση γνώσεων μεταξύ φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού των δύο ιδρυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εκπαιδευτικοί οργανισμοί, στο πλαίσιο της διεθνούς δραστηριότητάς τους, συμφώνησαν να διερευνήσουν εσωτερικές και εξωτερικές ευκαιρίες για ανάπτυξη συνεργασίας σε προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού.

Η έναρξη της διεθνούς συνεργασίας επικυρώθηκε με την υπογραφή σχετικού υπομνήματος στις 26 Μαΐου 2016 στην Αγία Πετρούπολη, μεταξύ του Dimitry Arseniev, Vice Rector for International Relations του Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University και του κ. Δημήτρη Διαμαντή, Διευθυντή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Photo-2a
PolitechENG