Λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Deltio 1Σε κλίμα χαράς και έντονης συγκίνησης περισσότεροι από 500 απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά, για να γιορτάσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, στις λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στις τελετές αποφοίτησης και παρουσία περισσοτέρων από 2.000 εκλεκτών καλεσμένων και μελών των οικογενειών τους, όλοι οι απόφοιτοι καταχειροκροτήθηκαν καθώς παρέλαβαν τα πτυχία τους από 20 διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, δύο διακεκριμένων Βρετανικών Πανεπιστήμιων, του University of East London και του Queen Margaret University. Αδιαμφισβήτητα, η στιγμή που ξεχώρισε από τις απονομές ήταν όταν ανέβηκαν στη σκηνή να παραλάβουν τα πτυχία τους από τα προπτυχιακά προγράμματα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών οι πρώτοι απόφοιτοι της Ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, της Πρώτης Ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στην Ελλάδα.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήταν ο Δημοσιογράφος και Εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της λαμπρής τελετής προσκαλώντας τους αποφοίτους και τους ακαδημαϊκούς να εισέλθουν στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής ορχήστρας εγχόρδων και τον κο Κωνσταντίνο Ροδόπουλο Πρόεδρο Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ιδιαίτερα συγκινημένος συνεχάρη τους αποφοίτους για την επιτυχία τους και ευχαρίστησε τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καθώς και για την ηθική και οικονομική στήριξή τους στην προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σήμερα τα συναισθήματά μου είναι εν πολλοίς αντικρουόμενα. Από τη μία νιώθω συγκίνηση και ενθουσιασμό και από την άλλη δέος. Ενθουσιασμό και συγκίνηση γιατί σήμερα βλέπουμε το όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα και τις προσπάθειες ετών να μετουσιώνονται σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Από την άλλη νιώθω δέος, για το μέγεθος της ευθύνης που επωμιζόμαστε όλοι μας. Οι άνθρωποι εάν θέλουν να προκόψουν πρέπει να επωμίζονται ευθύνες και αυτό είναι η μόνη συνταγή επιτυχίας».

Βασικός ομιλητής και των δύο τελετών εκ μέρους του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου ήταν ο καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, τ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και νυν Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ο καθηγητής Ν. Αρκουμάνης μίλησε για τις διεθνείς προοπτικές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα και τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας μας, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες σπουδαστές να αποκτήσουν αναγνωρισμένα πτυχία διακεκριμένων Βρετανικών Πανεπιστημίων, χωρίς να φεύγουν από την Ελλάδα και διαθέτοντας λιγότερους οικονομικούς πόρους.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις Τελετές Αποφοίτησης και ακαδημαϊκά στελέχη των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων. Το University of East London εκπροσώπησε ο κος Dusty Amroliwala, Deputy Vice Chancellor and Chief Operating Officer του Πανεπιστημίου. Ο κος Amroliwala έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους και επισήμανε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το University of East London. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Εδώ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με εμάς στο Λονδίνο, λάβατε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και διδαχτήκατε μαθήματα σχεδιασμένα να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, σε πρότυπες εγκαταστάσεις». Αντίστοιχα το «παρών» από το Queen Margaret University έδωσε ο Dr. Richard Butt, Dean, School of Arts, Social Sciences and Management, ο οποίος απευθύνθηκε στους αποφοίτους σε εορταστικό τόνο, λέγοντας: «Αυτή η Τελετή Αποφοίτησης είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την επιτυχία όλων εσάς που σήμερα ολοκληρώνετε το εκπαιδευτικό σας ταξίδι και ξεκινάτε την επαγγελματική σας ζωή. Το Πανεπιστήμιο Queen Margaret αισθάνεται υπερήφανο για τη μακροχρόνια συνεργασία του με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Πολλοί από εσάς που αποφοιτάτε σήμερα, είστε οι καρποί αυτής της συνεργασίας».

Το κλίμα συγκίνησης κατά τη διάρκεια της Τελετής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κορυφώθηκε τη στιγμή που όλοι οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν όρθιοι με θερμό χειροκρότημα τον κο Διονύση Αρβανιτάκη. Ο κος Αρβανιτάκης, φούρναρης από το νησί της Κω, έγινε άθελά του το σύμβολο της Ευρώπης. Είναι ο φούρναρης που δίνει πάνω από 100 κιλά ψωμί καθημερινά στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί. Ο Jean-Claude Juncker τον έκανε πρωταγωνιστή των ημερών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό. «Η Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω» είπε. Ο κος Αρβανιτάκης ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τιμητική πλακέτα για την ανθρωπιστική προσφορά του από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κο Κων/νο Ροδόπουλο. Στο σύντομο λόγο που απηύθυνε από καρδιάς στους αποφοίτους και τους λοιπούς παρευρισκόμενους θύμισε σε όλους ότι ως Έλληνες δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, απονεμήθηκε σειρά βραβείων σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς οι οποίοι διακρήθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα, η απονομή του ετήσιου Βραβείου “ACADEMIC ETHOS & INTEGRITY”, το οποίο κάθε χρόνο θα απονέμεται στο μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το οποίο διακρίθηκε για το ήθος και την συνέπεια που επέδειξε στο διδακτικό του καθήκον, έλαβε ο καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, Δρ. Παναγιώτης Κουτσουβέλης.

Επιπλέον, τιμητική διάκριση παρέλαβε στην απόφοιτο του Τμήματος Λογοθεραπείας  κα Κωνσταντίνα Σαρδελλά, η οποία το 2014 απέσπασε τη διεθνή διάκριση INTERNATIONAL STUDENT OF THE YEAR 2014 στα Νational BTEC Awards του διεθνούς φορέα πιστοποίησης PEARSON- EDEXCEL, αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις από 75 χώρες. Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική συμμετοχή διακρίθηκε με αυτό το βραβείο, η απονομή του οποίου πραγματοποιήθηκε στο House of Lords στο Λονδίνο, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής της Αγγλίας.

Τιμητική διάκριση έλαβαν επίσης και οι απόφοιτοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Χρήσιμου Κωνσταντίνα, Λαλάς Γιώργος και Δάνδολος Δημήτρης-Ορφέας, οι οποίοι συμμετείχαν με την ομάδα τους "QUADRATUM" στον ετήσιο διαγωνισμό BUSINESS TALENTS GREECE 2015. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό, διεθνή διαγωνισμό για φοιτητές με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, ο οποίος τους επιτρέπει να διοικήσουν με την ομάδα τους μία εταιρία και να εξασκηθούν στη λήψη κάθε είδους αποφάσεων πάνω στις λειτουργίες της, σε μια πρακτική άσκηση Επιχειρηματικότητας. Στον φετινό διαγωνισμό, η ομάδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κατετάγη 2η στον όμιλό της - με κριτήριο τη σωρευτική κερδοφορία - και 12η στην τελική πανελλαδική κατάταξη, μεταξύ 584 ομάδων από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, ήταν η μοναδική ομάδα από ιδιωτικό κολλέγιο που έφτασε στον Τελικό του διαγωνισμού.

Τέλος, η απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας Ιφιγένεια-Ευγενία Δημητρίου, η οποία αποφοίτησε με την υψηλότερη βαθμολογία από το Τμήμα της, παρέλαβε δώρο σε επαγγελματικό εξοπλισμό προκειμένου να πραγματοποιήσει την επόμενη ταινία της από την εταιρία Τηλεοπτικού & Κινηματογραφικού Εξοπλισμού ARCTOS FILMS, επίσημο υποστηρικτή του προγράμματος.

Αντίστοιχα, λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσε για τους απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ο κος Θανάσης Βακάλης, εμπνευστής και Πρόεδρος Δ.Σ. του καινοτόμου αγροτικού συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα - ΠΙΕΣ», ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο κατάμεστο Βελλίδειο ως νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 και διακρίθηκε για το καινοτόμο δίκτυο διανομής του με τους αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος. Ο κος Βακάλης χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς απέδειξε μέσα από το έργο του ότι η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις δυσκολίες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Εξίσου λαμπρά και συγκινητικά έκλεισαν και οι δύο Τελετές Αποφοίτησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την απονομή του βραβείου “AMC Best Student Tudor Award” στον αριστούχο απόφοιτο κάθε πόλης. Το βραβείο ήταν μια ευγενική χορηγία της διάσημης ελβετικής εταιρίας ρολογιών TUDOR, τα ρολόγια της οποίας διατίθενται στην Ελλάδα από την ROLEX HELLAS. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό, βάσει του οποίου στο εξής κάθε χρόνο ο απόφοιτος με τη συνολικά υψηλότερη βαθμολογία, θα έχει την τύχη να παραλαμβάνει ως δώρο ένα ρολόι της συλλογής Tudor.

MG5839
MG5913
Deltio-3
MG5768
MG5830
DSC0513
Deltio-4
Deltio-2
MG5726
MG5988