Συμμετοχή καθηγητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Ημέρα Επαγγελμάτων του Δήμου Βριλησσίων

news 000488Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στην Ημερίδα του Δήμου Βριλησσίων με θέμα "Επιλέγω Επάγγελμα, Επιλέγω Τρόπο Ζωής'' που διοργανώθηκε στις 7 Μαρτίου από το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και τον Σύλλογο Γονέων σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο, το 1ο και το 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι οποίοι παρουσίασαν τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του επαγγέλματός τους, με αναφορά στο περιεχόμενο σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η κα Ειρώνα Νεονάκη από το Τμήμα Λογοθεραπείας, η κα Έλενα Γλυκύ από το Τμήμα Εργοθεραπείας και η κα Περσεφόνη Σπανού από το Τμήμα Ψυχολογίας. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές κατά την οποία λύθηκαν απορίες και ακούστηκαν οι εντυπώσεις των μαθητών για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της περιοχής και στόχος ήταν η πληροφόρηση των μαθητών σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και η γνωριμία τους με επαγγέλματα των ενδιαφερόντων τους και κυρίως των επαγγελματικών διεξόδων που αυτά προσφέρουν, προκειμένου να βοηθηθούν στις επιλογές τους.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Δήμο Βριλησσίων και σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνική Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου, λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία Πρόγραμμα Λογοθεραπείας, στο οποίο παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες λογοθεραπείας σε παιδιά από 4 ετών, από φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας υπό την εποπτεία καθηγήτριας του τμήματος.