business redΜSc Cognitive Neuropsychology
Μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροψυχολογία

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

  Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Γνωστική Νευροψυχολογία , που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
  Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος ΜSc Cognitive Neuropsychology στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.
  Τίτλος σπουδών από το University of East London, 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του, βάσει του Κρατικού Ελέγχου Ποιότητας (Research Excellence Framework/REF 2021) και 2ο στην επιλογή σπουδών στη ψυχολογία, βάσει της εθνικής έρευνας ικανοποίησης φοιτητών στο Λονδίνο (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).
  Έμφαση στην ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων.
  Μελέτη και ανάπτυξη της θεωρητικής – ερευνητικής διάστασης του κλάδου της Νευροψυχολογίας, αλλά και της εφαρμογής πρωτοκόλλων αξιολόγησης και αποκατάστασης.
  Διεπιστημονική προσέγγιση της έρευνας, αξιολόγησης και αποκατάστασης των νευρολογικών και νευροψυχολογικών διαταραχών.
  Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
  Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Περιγραφή 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Γνωστική Νευροψυχολογία, ΜSc Cognitive Neuropsychology, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, έχει στόχο να βοηθήσει πτυχιούχους και επαγγελματίες του κλάδου της Ψυχολογίας να εξελιχθούν σε αναστοχαστικούς επιστήμονες, με διευρυμένη ικανότητα κριτικής επισκόπησης, σε όλο το πρίσμα της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη έρευνα του εγκεφάλου, το ΜSc Cognitive Neuropsychology προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν μια εις βάθος κατανόηση της ανατομίας του εγκεφάλου, της εγκεφαλικής βλάβης και των λειτουργιών του. Επιπλέον, επικεντρώνεται σε θέματα νευρολογικών συνδρόμων και διαταραχών, όπως επίσης και στην δημιουργία ειδικών πρωτοκόλλων αξιολόγησης και αποκατάστασης αυτών.

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών, η διαδικασία μάθησης γίνεται μέσα από το πρίσμα των σύγχρονων νευροψυχολογικών και νευρολογικών θεωριών, της έρευνας και των εφαρμογών της. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει ερευνητικές δεξιότητες στους φοιτητές και να τους προετοιμάσει ώστε να εξελιχθούν σε ικανούς και δεοντολογικά άρτιους επιστήμονες - ερευνητές στον τομέα τους.

Διάρκεια: 1 έτος

Γλώσσα: Ελληνικά

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροψυχολογία προετοιμάζει πτυχιούχους ή επαγγελματίες ψυχολόγους, ικανούς να κυνηγήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο Νευροψυχολογίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος διαθέτουν τα προσόντα και το επιστημονικό υπόβαθρο για να εργαστούν σε:

 • κέντρα αποκατάστασης, 
 • κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, 
 • νευρολογικά τμήματα νοσοκομείων και εξειδικευμένων κλινικών,
 • ερευνητικά κέντρα, 
 • ή ως ψυχολόγοι για ειδικά θέματα νευροψυχολογικών συνδρόμων και διαταραχών συνδυάζοντας τις γνώσεις τους με έναν άλλο τομέα εφαρμοσμένης ψυχολογίας (π.χ. Κλινική Ψυχολογία ή Συμβουλευτική Ψυχολογία)

Επιπλέον, μπορούν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους κατάρτιση σε διδακτορικό επίπεδο, με στόχο την απόκτηση επιπλέον δεξιοτήτων στην κλινική αξιολόγηση και παρέμβαση ή την ακαδημαϊκή καριέρα.

Μαθήματα

  • Γνωστική Νευροψυχολογία
  • Νευροψυχολογική Ανάπυξη κατά τη Διάρκεια της Ζωής και Νευροψυχολογικές Διαταραχές
  • Αξιολόγηση και Παρέμβαση σε θέματα Γνωστικής Νευροψυχολογίας
  • Προωθημένες Μέθοδοι Ερευνας
  • Ερευνητική Διπλωματική Εργασία

Προυποθέσεις Εισαγωγής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜSc Cognitive Neuropsychology απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίας Ψυχολογίας/Ψυχικής Υγείας, που επιθυμούν να διευρύνουν το φάσμα των γνώσεων τους και τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού στην Ψυχολογία.
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας
 • Απολυτήριο Λυκείου
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Καθηγητές

Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους.

Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δομές, φορείς, κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ΜΚΟ, εταιρείες κ.λπ. ως ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α. και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τους τις μεθόδους εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.

Έτσι, βοηθούν τους φοιτητές να δικτυωθούν με την αγορά εργασίας με τον καλύτερο τρόπο και να αποκτήσουν από τα πρώτα βήματα των σπουδών τους πραγματικές εμπειρίες από το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Δείτε εδώ τους καθηγητές της Σχολής και τα βιογραφικά τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Please type your full name.

Επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κινητό(*)
Invalid Input

Περιοχή Κατοικίας
Invalid Input

Επιθυμητή Περιοχή Φοίτησης(*)
Invalid Input

Προγράμματα Σπουδών(*)
Invalid Input

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

Δηλώσεις Φοιτητών / Αποφοίτων


 

 

Gallery Σχολής


 

 

Τα Νέα της Σχολής