business redMA Leadership in Education
Mεταπτυχιακό στην Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

  Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
  Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MA Leadership in Education στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Arts από το University of East London.
  Στοχευμένο μεταπτυχιακό για επαγγελματίες ή υποψήφιους σε θέσεις ηγεσίας, από όλες τις βαθμίδες και τα είδη εκπαίδευσης.
  Συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής σε ικανότητες εκπαιδευτικής διοίκησης και εκπαιδευτικής ηγεσίας.
  Δυνατότητα μοριοδότησης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον δημόσιο τομέα.
  Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και, ταυτόχρονα, προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
  Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Περιγραφή 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση, MA Leadership in Education, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, έχει σχεδιαστεί για υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον και προηγούμενες σπουδές στην Εκπαίδευση, οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους και να ενταχθούν δυναμικά στον τομέα της διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων.

Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε απόφοιτους προγραμμάτων σπουδών στην προσχολική, την πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην ειδική εκπαίδευση ή/και σε άλλους τομείς ανθρωπιστικών επιστημών. Στόχος είναι να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων στη θεωρητική και πρακτική διάσταση της εκπαιδευτικής διοίκησης και της εκπαιδευτικής ηγεσίας, ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να διεκδικήσουν ανώτατες θέσεις εργασίας και να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους ως διοικητές ενός σχολικού συγκροτήματος.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από δύο μαθήματα των 30 μονάδων (credits) το πρώτο εξάμηνο, δύο μαθήματα των 30 μονάδων (credits) το δεύτερο εξάμηνο και τη διατριβή των 60 μονάδων (credits).

Διάρκεια: 1 έτος

Γλώσσα: Ελληνικά ή Αγγλικά

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το μεταπτυχιακό στην Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση, MA Leadership in Education, προετοιμάζει εκπαιδευτικούς ή επαγγελματίες ανθρωπιστικών επιστημών ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα και να διεκδικήσουν ανώτατες θέσεις στην εκπαίδευση, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να εργαστούν σε:

 • εκπαιδευτικές δομές προσχολικής αγωγής,
 • σχολεία πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία & δημοτικά) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
 • ειδικά σχολεία, 
 • κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων,
 • ιδρύματα/ενώσεις, 
 • δομές που ασχολούνται με την υποστήριξη παιδιών.

Επιπλέον, μπορούν να εργαστούν ως Σύμβουλοι σε εταιρίες και ειδικές επιτροπές όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και η συμμετοχή ειδικών στον τομέα της Εκπαίδευσης (νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.).

Μαθήματα

  • Στρατηγική ηγεσία και αναστοχαστική πρακτική
  • Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων που θα οδηγήσουν στην αλλαγή
  • Στρατηγική ηγεσία: ευεξία και ψυχική υγεία στα εκπαιδευτικά πλαίσια
  • Oδηγώντας τις αλλαγές στην ηγεσία της εκπαίδευσης
  • Eφαρμοσμένο Ερευνητικό Έργο-Πτυχιακή Εργασία

Προυποθέσεις Εισαγωγής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Leadership in Education απευθύνεται σε πληθώρα πτυχιούχων και επαγγελματιών Παιδαγωγικών ή Ανθρωπιστικών Επιστημών, που επιθυμούν μια καριέρα στο διοικητικό κομμάτι της Εκπαίδευσης.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε σπουδές Προσχολικής αγωγής, Ειδικής αγωγής, Κοινωνιολογίας, Πληροφορικής ή άλλων συναφών αντικειμένων των Ανθρωπιστικών Επιστημών
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (IELTS 6.0 or equivalent, για το αγγλικό πρόγραμμα).
 • Απολυτήριο Λυκείου
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Καθηγητές

Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους.

Στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δομές, φορείς, κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ΜΚΟ, εταιρείες κ.λπ. ως ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α. και διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τους τις μεθόδους εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.

Έτσι, βοηθούν τους φοιτητές να δικτυωθούν με την αγορά εργασίας με τον καλύτερο τρόπο και να αποκτήσουν από τα πρώτα βήματα των σπουδών τους πραγματικές εμπειρίες από το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Δείτε εδώ τους καθηγητές της Σχολής και τα βιογραφικά τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Please type your full name.

Επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κινητό(*)
Invalid Input

Περιοχή Κατοικίας
Invalid Input

Επιθυμητή Περιοχή Φοίτησης(*)
Invalid Input

Προγράμματα Σπουδών(*)
Invalid Input

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

Δηλώσεις Φοιτητών / Αποφοίτων


 

 

Gallery Σχολής


 

 

Τα Νέα της Σχολής