polutexneio redMSc International Shipping and Logistics (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διεθνή Ναυτιλία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα)

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

  Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλιακή Διοίκηση, που απονέμεται από το διακεκριμένο Βρετανικό Solent University με έδρα το Southampton και προσφέρει διεθνή αναγνώριση.
   Το Solent University αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, ενώ στεγάζει και μια από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο (Warsash Maritime Academy).
  Το πρόγραμμα αποτελεί το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε Shipping & Logistics.
  Περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων μαθημάτων που επιτρέπουν στους φοιτητές να αναπτύξουν βαθιά γνώση της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας και να σταδιοδρομήσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη Ναυτιλιακή βιομηχανία.
  Οι απόφοιτοι του προγράμματος διευρύνουν τις επαγγελματικές προοπτικές εξέλιξής τους σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας, εντός και εκτός Ελλάδας.
  Το MSc International Shipping & Logistics στελεχώνει μια από τις κορυφαίες ομάδες ακαδημαϊκών πανευρωπαϊκά, η οποία συνδυάζει ερευνητική αριστεία και πλούτο επιχειρηματικής γνώσης.
  Οι φοιτητές αποκτούν άμεση εμπειρία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές επισκέψεις και masterclasses από κορυφαία στελέχη της αγοράς.
  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και προσφέρει δικτύωση με Ναυτιλιακές Εταιρείες.

ypostiriktes eng

                                                     
     

Περιγραφή 

Πάνω από το 90% των αγαθών μεταφέρονται παγκοσμίως μέσω θαλάσσης, καθιστώντας τη ναυτιλία τον πιο σημαντικό κλάδο του παγκόσμιου εμπορίου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc International Shipping and Logistics του Solent University βοηθάει τους φοιτητές να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για να διεισδύσουν και να σταδιοδρομήσουν σε αυτή τη συναρπαστική παγκόσμια βιομηχανία.

Τα διευθυντικά στελέχη της ναυτιλίας στην τρέχουσα αγορά είναι απαραίτητο να κατανοούν όλες τις πτυχές της διεθνούς διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού. Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία εξελίσσεται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης «από πόρτα σε πόρτα» προσέγγιση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτή η γνώση καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική. Το μεταπτυχιακό έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αναζητούν οι εργοδότες στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής βιομηχανίας. Τα μαθήματα στοχεύουν στη λεπτομερή κατανόηση των λειτουργιών και των στρατηγικών της ναυτιλίας ως μοναδικού αλλά και αναπόσπαστου τρόπου μεταφοράς στο πλαίσιο της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας. Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο Solent University εγκαινίασε το Κέντρο Κίνας (Maritime) με κύριο στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τη βιομηχανία και τα ναυτικά πανεπιστήμια στην Κίνα, επιτρέποντας στο πανεπιστήμιο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας και των παγκόσμιων εμπορικών εξελίξεων.

Διάρκεια: 1 έτος
Γλώσσα: Αγγλικά

                                            

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν όλα τα προσόντα ώστε να διεκδικήσουν θέσεις με αντικείμενο:                                                            

 • Τη διοίκηση μονάδων ή/εργων logistics σε ναυτιλιακούς οργανισμούς και εταιρείες διαμεταφορών
 • Τη διοίκηση λιμενικών επιχειρήσεων
 • Την ανάπτυξη και διαχείριση λιμενικών λειτουργιών
 • Τη διοίκηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών 3PL (Third-party Logistics)
 • Τη διοίκηση υπηρεσιών αποθήκευσης και cross-docking
 • Τη διοίκηση διεθνών εμπορευματικών ροών
                           
 
                 
                 
       

Μαθήματα

                

 

 

    

 

 
  • Θαλάσσιες Επιχειρήσεις και Μεταφορές
  • Διεθνές Ναυτιλιακό Δίκαιο
  • Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • Ναυτιλιακή Διοίκηση
  • Οικονομικά Διεθνούς Εμπορίου και Ναυτιλίας
  • Ερευνητικές Μέθοδοι
  • Διαχείριση Επιχειρησιακού Κινδύνου
  • Διπλωματική Εργασία

    

 

 

 

 

 

  

 

 

         
                                                           
       

Προυποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

                                             

Καθηγητές

Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ναυτιλίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Στην πλειοψηφία τους κατέχουν θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον κλάδο, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη. 

Δείτε εδώ τους καθηγητές της Σχολής και τα βιογραφικά τους.   

 

 

Gallery Σχολής


 

 

Τα Νέα της Σχολής